Hlavní obsah

Dominanta Ženevy už zase tryská. Symbolizuje návrat k normálu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný Ženevský vodotrysk od čtvrtka 11. června opět tryská. Jeho opětovné spuštění symbolizuje konec třetí fáze uvolňování koronavirových opatření ve Švýcarsku. Slavnostního ceremoniálu se zúčastnil také předseda Světové zdravotnické organizace (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ikonický ženevský vodotrysk opět stříkáVideo: Reuters

 
Článek

Předseda WHO označil spuštění vodotrysku Jet d‘Eau za jakýsi restart a osvobození, vzhledem k tomu, že se život nejen ve Švýcarsku navrací zpět do normálu. Zároveň však uvedl, že ačkoli se v Evropě dostal koronavirus pod kontrolu, situace ve světě se zatím nelepší.

„Globálně se zhoršuje. Stále před sebou máme dlouhou cestu, a i nadále bude zapotřebí solidarity, abychom společně pandemii porazili,“ doplnil.

Obří vodotrysk chrlí vodu do výšky 140 metrů

Cestování

Obyvatelé Ženevy si nicméně návrat městské dominanty užili, vodotrysk totiž platí za symbol síly a odolnosti. „Získali jsme zpět naši svobodu, ale nic není jisté. Spuštění vodotrysku ale značí začátek léta a Ženevy, jak ji všichni milujeme. Myslím, že je důležité trochu upustit páru,“ myslí si Rebecca, jedna z obyvatelek.

Švýcarský Kanton Ženeva byl jedním z nejpostiženějších v zemi. Koronavirem se v něm nakazilo přes pět tisíc lidí a zaznamenáno bylo na 300 úmrtí, uvedla agentura Reuters.

Do Švýcarska je možné cestovat už i letecky z České republiky. Od 5. června z Prahy znovu operují aerolinky Swiss, které provozují linku do Curychu. Do Ženevy od loňska létá nízkonákladová společnost easyJet, ta ale zatím obnovení linky z Prahy neoznámila.

Ve Švýcarsku našli ve vlaku zlatý poklad

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám