Hlavní obsah

Cestující se pokoušel uprostřed letu otevřít nouzový východ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otevřít nouzový východ uprostřed letu se pokusil nejmenovaný cestující indických aerolinek SpiceJet. Podle posádky se pasažér projevoval rušivě a agresivně, podařilo se ho však zklidnit a po zbytek cesty už nedělal žádné potíže. Po přistání byl nicméně zatčen.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo v sobotu na lince mezi městy Dillí a Váránasí. Není jasné, co pasažéra vyprovokovalo, že se pokusil nouzový východ otevřít. Podle serveru Independent se posádce cestujícího podařilo zklidnit a po zbytek letu seděl na svém místě.

Pilot si vyžádal přednostní přistání, přestože k žádnému problému během letu už nedošlo. „Jeden z pasažérů linky SpiceJet se během záchvatu zuřivosti pokusil otevřít nouzový východ, zatímco bylo letadlo ve vzduchu,“ uvedla společnost v prohlášení. „Letoun bezpečně přistál ve Váránasí, kde byl cestující předán místní policii,“ doplnily aerolinky.

K obdobnému incidentu nedávno došlo také v USA, konkrétně u Spirit Airlines. Jeden z pasažérů se na lince z Clevelandu do Los Angeles rovněž pokusil otevřít nouzový východ během letu, pilot kvůli tomu zavelel k nouzovému přistání v Denveru. Podle aerolinek nepřišel nikdo k úhoně, pasažéra si nicméně převzali po přistání policisté.

V letadle se popraly dvě ženy kvůli tomu, která dříve vystoupí

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám