Hlavní obsah

Cestovatelé ohodnotili Prahu jako pátou nejlepší destinaci na světě

Londýn

Praha získala titul páté nejlepší destinace na světě. Na základě nezávislých cestovatelů ji cenou ověnčil server TripAdvisor. V celosvětovém žebříčku nejlépe dopadl Istanbul. Za ním se umístil Řím a Londýn. Čtvrté místo obsadil čínský Peking.

Foto: Archiv Thinkstock

Jedna z největších pražských chloub - Karlův most

Článek

Web TripAdvisor shromažďuje doporučení a hodnocení cestovatelů z celého světa. Jeho stránky navštíví měsíčně milióny návštěvníků.

Praha, která si oproti minulému roku polepšila o čtyři příčky, je se svým "bohémským kouzlem a pohádkovým rysům" dokonalým cílem pro rekreanty, kteří mají dost pláží a chtějí se raději plně věnovat kultuře, píše mimo jiné server v doprovodné popisce.

Celkově se do hodnocení 25 nejlepších destinací pro letošní rok dostala včetně Istanbulu a Prahy desítka evropských měst. Paříž přitom přišla o prvenství a posunula se na sedmé místo. Hned za Prahu se zařadil marocký Marrákeš.

Na osmém místě skončila vietnamská metropole Hanoj a na devátém kambodžské správní středisko Siemreap. První desítku uzavírá Šanghaj.

TripAdvisor se označuje za největší cestovatelský server na světě. Loni ho každý měsíc navštívilo více než 260 milionů uživatelů, kteří napsali přes 150 miliónů hodnocení. Ankety portálu TripAdvisor.com patří mezi nejsledovanější v oblasti cestovního ruchu.

Reklama

Výběr článků

Načítám