Hlavní obsah

Budějovicko láká turisty na slevy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) se snaží přilákat turisty i mimo hlavní sezonu, tedy na podzim a v zimě. Některé penziony, hotely i hostely nabízejí nyní ubytování téměř o třetinu levněji než obvykle. V Hluboké nad Vltavou platí tyto akce do konce listopadu, v Českých Budějovicích pak do konce roku.

Foto: Profimedia.cz

V Českých Budějovicích patří k oblíbeným i procházky k řece.

Článek

Právo o akci informoval ředitel JCCR Petr Soukup s tím, že slevy získá každý prostřednictvím voucheru z webu centrály www.dovolena.jiznicechy.cz. „Návštěva Českých Budějovic je skvělou volbou. Přednosti města ocení každý, kdo chce poznat region prostřednictvím jednodenních výletů a večer si pak naplno užívat komfortu městského života se vším, co k němu patří,“ uvedl Soukup.

Budějovičtí se snaží mimo sezonu oživit také historické centrum města, které na podzim a mimo vánoční svátky téměř zeje prázdnotou.

Lokality filmařů

„Budějovice se svou historickou dominantou, dvaasedmdesát metrů vysokou Černou věží, Samsonovou kašnou, největší kašnou v ČR, na náměstí pojmenovaném po zakladateli města, disponují přímo ve svém památkově chráněném centru skvělou gastronomií, kvalitními restauracemi, kavárnami i bary, sportovním zázemím, kulturou, zábavou pro děti i pestrou škálou ubytování a služeb. Zkrátka vším, co patří k modernímu životu. Jsou ovšem také ideálním výchozím místem k výletům po okolí,“ zve všechny ředitel destinačního managementu Budějovicko Tomáš Polanský.

Barevný lom Seč bude přírodní památkou

Cestování

České Budějovice je možné si projít s tištěným průvodcem a poznat tak historii zdejší architektury, případně navštívit deset vybraných lokalit, kde se točily známé české i světové filmy.

„Na dosah jsou Holašovice, jejichž náves je zapsána na seznam světového kulturního dědictví UNESCO, či barokní skvost v Dobré Vodě u Českých Budějovic, kostel Panny Marie Bolestné dvou významných pražských umělců, Kiliána Ignáce Dientzenhofera a Václava Vavřince Reinera, podobně jako zámek, který nikdy nezavírá, zámek Hluboká nad Vltavou,“ doplnil Polanský.

Z Českých Budějovic je to pak na Hlubokou nad Vltavou opravdu chvilka. „Do hodiny volné jízdy na kole po cyklostezce podél řeky. Deset minut jízdy autem přímo z centra. Vedle slavného novogotického zámku, Alšovy jihočeské galerie, zoologické zahrady, sportovněrelaxačního areálu, golfového hřiště, přístavu či wellness nabízí Hluboká nezapomenutelné procházky krásnou přírodou, báječné restaurace a hotely. Obě města, propojená řekou Vltavou, jsou obklopena rybníky, a především pak zcela osobitou jihočeskou atmosférou,“ zmínil ředitel JCCR Soukup.

Soutěž o pobyty

Doplnil, že na webu centrály pod odkazem Informace lze také nalézt jednoduchý návod, jak postupovat při zapojení do soutěže o devět podzimních pobytů na jihu Čech zdarma a o hlavní cenu, kterou bude dovolená na rok 2022 v hodnotě dvaceti tisíc korun.

Klášter v Hájku zve během listopadu na návštěvu

Tipy na výlety

Reklama

Výběr článků

Načítám