Hlavní obsah

Britská společnost navrhuje umístit do letadel štíty na ochranu pasažérů

Novinky, mšv

Koronavirus mění pohled na létání. Britská společnost RAS Completions navrhla „štíty“, které by se daly připevnit na opěrky sedadel, a které by fungovaly jako ochrana cestujících před jinými pasažéry. Jejich výhodou je podle firmy mimo jiné fakt, že by se nemusela překonfigurovat celá kabina, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Průhledné štíty, které by pasažéry oddělovaly, mají být podle firmy dostupné již během června. Mají zabránit v přenosu kapénkám, i nadále však zástupci počítají s tím, že budou cestující nosit roušky.

Podle společnosti RAS Completions je největší předností štítů, že je lze umístit na jakoukoli opěrku, tudíž není třeba překonfigurovat palubu ani blokovat prostřední sedadlo.

Návrh aktuálně projednává Evropská agentura pro bezpečnost letectví, štíty by ale mohly být dostupné i pro mimoevropské dopravce. „Náš tým chtěl přijít s řešením pro aerolinky, které se kvůli koronaviru potýkají s problémy,“ uvedl za společnost Roger Patron.

„Prozatím téměř všechna opatření počítala s blokováním prostředního sedadla, což z dlouhodobého hlediska není pro aerolinky finančně udržitelné,“ doplnil.

Patron zároveň vyslovil naději, že se štíty se budou cestovatelé snad méně obávat přenosu a navrátí se brzy k létání. „Věříme, že se budou cítit chráněni a jejich zážitek z letu nebude nijak ovlivněn,“ řekl Patron a doplnil, že štíty jsou navíc velmi ekonomicky úsporným řešením.

Létání za koronaviru - sedadla do protisměru a plastové bariéry

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám