Hlavní obsah

Branná: Malé, milé a pohostinné středisko

Novinky, Andrea Drengubáková (Snow.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyžování v jesenickém areálu Branná není o počtu kilometrů sjezdovek, ale o domácí atmosféře a příjemně sjízdných tratích. V málokterém lyžařském středisku navíc zažijete tak osobní přístup ze strany majitele, jako právě tady.

Branná je vhodná zejména pro méně zdatné lyžařeVideo: Snow.cz

 
Článek

V Branné se můžete sklouznout na třech sjezdovkách, které obsluhují dvě pomy a jedna dvousedačková lanovka. Ač je Branná vhodná zejména pro mírně a středně pokročilé lyžaře, červenou sjezdovku tu ocení i sportovnější lyžaři. Její úvod může zmást pozvolným sklonem, záhy ale překvapí rychlým slalomákem, kde se dá vyseknout několik ryze carvingových oblouků.

Tanvaldský Špičák nabízí jistotu sportovního sjezdu

Cestování

Vedle červené sjezdovky se vine mírná modrá trať, která je rovněž dobrým odrazovým můstkem pro začínající děti, na druhou stranu tu není problém postavit lyže na hrany a rozhoupat je do série carvingových oblouků. Navzdory modrému značení tu naberete i docela solidní rychlost, takže i tady se dá zadýchat, jedete-li sjezdovku pěkně v kuse.

Foto: Tomáš Rucký

Branná nabízí vyžití i pro děti.

Jedinou sjezdovkou, která tu zatím není v provozu, je nejmírnější modrý cvičný svah v nejvýše položené části střediska, kde na první oblouky oceníte přívětivý sklon a dostatečnou šířku.

Areálu nic nechybí

Malé děti se na Branné svým prvním obloučkům mohou učit mezi slalomovými zvířaty v oddělené dětské části s tahátkem a využít samozřejmě lze instruktory místní lyžařské školy.

Foto: Tomáš Rucký

Sjezdovky ocení i pokročilí lyžaři.

Hlavní zázemí Branné sice nepatří mezi nejmodernější, jaká najdete například v TOP českých střediscích, na druhou stranu tu ale nic nechybí. Bezplatné parkoviště se nachází přímo u sjezdovky, kousek od něj je maringotka s možností zapůjčení lyží nebo objednání lyžařské lekce, u lanovky najdete i toalety vybudované v rámci restaurace.

V restauraci se můžete občerstvit polévkou, nakládaným hermelínem, utopencem nebo různými druhy pizzy, která je přímo z místní výrobny, takže nejde o žádný mražený polotovar. Restaurace u lanovky bývá také dějištěm večerních veselic.

Velký Javor: Kousek Alp za českými hranicemi

Cestování

Branná v kostce

Vzdálenost z Prahy: 3 hodiny 4 minuty

Celodenní skipas dospělí: 480 korun

Celodenní skipas děti: 380 korun   

Provozní doba lanovky: 9:00 - 19:00 hodin

Parkování: parkoviště zdarma pod sjezdovkou

Webové stránky střediska: www.skibranna.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám