Hlavní obsah

Belgická zoo otevřela pokoj s výhledem do akvária s mroži

Novinky, mšv

Unikátní příležitost nabízí návštěvníkům zoo v belgickém městečku Brugelette. Zpřístupnila totiž pokoj, jehož okno sousedí přímo s mrožím akváriem, hosté tak mohou zvířata pozorovat z pohodlí postele, píše server Daily Mail. Zahrada Pairi Daiza ale nabízí také pokoje s výhledem na lední medvědy, vlky nebo tygry.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Pairi Daiza Resort nabízí několik pokojů, z nichž možná nejpozoruhodnější jsou v sekci Land of the Cold neboli Zemi chladu. Právě tam se mohou návštěvníci ubytovat s výhledem do akvária s mroži nebo i ledními medvědy. „Potápěči myjí okna každý týden,“ vysvětluje mluvčí zoo Mathieu Goedefroy s tím, že návštěvníkům se dostane vždy nejlepších výhledů.

Zvídaví zvířecí obyvatelé si prý vždy rádi pohrají přes sklo. „Je důležité vědět, že tyto podvodní pokoje jsou obohacením života našich zvířat, je to pro ně taková televize,“ tvrdí Goedefroy. „Mrože i medvědy velmi zajímá, co se děje za okny. Pokud naši hosté tedy budou něco postrádat, tak soukromí.“

Podle mluvčího mají zvířata ve svých výbězích i dostatek prostoru, kde se mohou ukrýt, pokud nechtějí být spatřeni. Například medvědi mají dvanáctkrát větší výběh, než je podle mezinárodních standardů vyžadováno.

Návštěvníci se mohou kochat také výhledem na jiná zvířata, třeba vlky, medvědy hnědé nebo sibiřské tygry. Ve výbězích jsou říčky, skaliska i stromy nebo různé druhy terénu, které simulují přirozené prostředí zvířat.

Zoologickou zahradu si turisté mohou i zcela běžně projít. Vstupné je celodenní a třeba dospělého vyjde na 36 eur, což je přes 900 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám