Hlavní obsah

Barcelona míří na turisty dalším zákazem. Chce omezit hluk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turisticky oblíbená Barcelona zavádí další zákaz. Namířený je zejména proti návštěvníkům a má zamezit nadměrnému hluku. Konkrétně se dotýká velikosti organizovaných skupin a také zakazuje megafony používané průvodci. Restrikce jsou v posledních týdnech zaváděny napříč celým Španělskem.

Foto: Profimedia.cz

Zákazy zavádějí před sezonou v celém Španělsku (ilustrační foto).

Článek

Série zákazů má usnadnit život místním. Podle nových pravidel budou moci mít turistické skupiny maximálně 30 účastníků, v menších oblastech pak pouhých 15. Organizované procházky městem se navíc budou limitovat na 24 ulic a náměstí, přičemž procházet se bude v jednom směru, aby v užších místech nevznikaly tlačenice, informuje server Spanish News Today.

Několik turistických atrakcí bude přijímat jen menší skupiny návštěvníků mezi třemi až osmi lidmi. Server ovšem neuvádí, o jaké jde. Dá se však předpokládat, že velkých taháků typu Sagrada Familia či park Güell se nové restrikce nedotknou.

Návštěvníci jsou nicméně vyzýváni, aby si vstupy rezervovali s předstihem a na ulici se tak zamezilo „lákání a pokřikování“. Omezení hluku se pak týká i zákaz používání megafonu.

Nesmí močit do moře

Zákazy se v posledních týdnech objevují napříč celým Španělskem. Například v galicijském městě Vigo zakázali pod pohrůžkou vysoké pokuty močení do moře či na pláži do písku. Není však jasné, jak chtějí úřady zjišťovat, kteří návštěvníci si do vody ulevili či nikoli.

Na různých místech ve Španělsku pak platí zákaz pohybu po městě v plavkách či bez trička. Kromě toho také zákaz používání sprchových gelů či mýdel v moři či ve sprchách na pláži a podobně.

Za močení do moře budou ve Španělsku padat pokuty

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám