Hlavní obsah

Americký Yosemite opět vítá návštěvníky. Ti se však nevyhnou omezením

Novinky, mšv

Kalifornský národní park Yosemite se opětovně otevřel. Avšak ani této přírodní rezervaci, která proslula skalními stěnami, hustými lesy a vodopády, se nevyhnou omezení související se šířením koronaviru. Vstup na území parku je například možný pouze s předchozí rezervací, píše list San Francisco Chronicle.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Yosemitský národní park se téměř po čtvrt roce znovu otevírá návštěvníkůmVideo: AP

 
Článek

Yosemitský národní park se veřejnosti zpřístupnil po neplánované, skoro tříměsíční pauze ve čtvrtek. Jelikož jde o jeden z nejvytíženějších parku v Americe a navíc v červnu nastává jeho hlavní návštěvnická sezona, vešla s otevřením v platnost omezení, která mají zabránit šíření koronaviru.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Národní park Yosemite

Do parku například bude vpuštěna zhruba tak polovina lidí, než je pro tuto roční dobu obvyklé. Některá zařízení, jako návštěvnická centra, kempy a podobně, zůstanou buď zcela uzavřena, nebo budou fungovat jen minimálně. Aktuální opatření budou uvolněna teprve, až to situace dovolí.

Roušky nejsou povinné

„Neotevíráme brány zcela dokořán, ale opět umožníme lidem návštěvu,“ uvedla za správu parku Cicely Muldoonová. „Doufáme, že se do budoucna rozjedeme naplno, teď se musíme adaptovat na aktuální situaci,“ doplnila.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Národní park Yosemite

V první fázi bude vjezd do parku umožněn jen 1700 vozidlům a dalším 1900 v případě, že jejich posádka bude v Yosemitu nocovat. Úplně poprvé si budou muset jednodenní návštěvníci vstup do parku rezervovat předem na internetu.

Jelikož v USA nejsou roušky povinné, nebudou je muset mít návštěvníci venku ani uvnitř budov. Budou však doporučené na frekventovaných místech, stejně tak by se mělo dbát na dodržování alespoň dvoumetrového odstupu. „Opravdu to bude úplně jiné léto," uzavřela Muldoonová.

Reklama

Výběr článků

Načítám