Hlavní obsah

Aeroliniemi roku jsou British Airways

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

British Airways jsou nejlepšími aerolinkami roku. Obdržely jednu z nejprestižnějších cen v rámci leteckého průmyslu Capa’s Aviation Awards for Excellence. Nejlepší nízkonákladovkou je společnost Spirit Airlines, nejlepším velkým letištěm Sabiha Gökçen v Istanbulu, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Porotci na British Airways ocenili mimo jiné, že omlazuje svou flotilu letadel. „Očekávají nové letouny na dlouhé vzdálenosti, představují nové salonky, vybavení a mnoho dalšího,“ uvedli sudí. Předseda společnosti Capa Peter Harbison pak vyzdvihl, že si společnost snaží udržet svou pozici vůči rostoucí a stále tvrdší konkurenci a modernizuje.

V jiných cenách Airline Excellence Awards, které uděluje portál AirlineRatings.com, si ovšem British Airways tak neohroženě nevedly. Skončily na sedmnácté příčce v žebříčku dvaceti nejlepších aerolinií pro příští rok. Portál Skytrax jim však letos udělil ocenění za nejlepší personál.

Přesto se čas od času na aerolinky objeví nějaká ta stížnost, nedávno například na jídlo podávané v jejich business class, kde jeden pasažér dostal k snídani toast se spáleným sýrem. Takovou zkušenost navíc neměl sám.

Postěžoval si na chabou snídani v letadle. I posádka uznala, že není nic moc

Cestování

V rámci Capa’s Aviation Awards for Excellence se nejlepšími nízkonákladovými aerolinkami staly Spirit Airlines, nejlepší regionální letecký dopravce je airBaltic. Došlo i na oceňování letišť, přičemž tím nejlepším velkým je Mezinárodní letiště Sabiha Gökçen v Istanbulu, v kategorii středně velkých letišť Vídeň a nejlepší malé letiště je ve španělské Seville.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám