Hlavní obsah

Výhodný nákup sněhových fréz zajistí předsezonní sleva v Mountfieldu

Novinky, Mountfield

Komerční článek - Časy, kdy lopata a hrablo byly jedinými asistenty při úklidu sněhu na vašich příjezdových cestách, verandách a chodnících, jsou pryč. Běžným vybavením rodinného domu se stala sněhová fréza. Podíváme se, jaké modely jsou k vašemu rodinnému domu, chatě nebo chalupě ty nejvhodnější.

Článek

Sněhová fréza - součást rodinného domu

Hlavní výhodou sněhových fréz je úspora času a nesrovnatelně menší fyzická námaha. Z výsledku testu provedeného koncem ledna 2010 v obci Struhařov u Prahy vyplývá, že muž středního věku v dobré fyzické kondici dokáže frézou odklidit 30 cm vysokou vrstvu sněhu ze dvora rodinného domu o výměře 40 m² za 6 minut a 26 vteřin, zatímco s lopatou dokáže totéž za jednu hodinu a 29 minut . Manipulace se sněhovou frézou je navíc opravdu jednoduchá, její ovládání tedy zvládnou jak muži, tak ženy.

Pořiďte si sněhovou frézu nyní

Pokud o nákupu sněhové frézy přemýšlíte, je užitečné, vzhledem k probíhajícím předsezonním slevám a velkému zájmu zákazníků, rozhodnout se pro nákup už nyní. Díky slevám koupíte vhodnou sněhovou frézu za menší peníz než v zimě. Ponecháte-li nákup na poslední chvíli, je možné, že narazíte na vyčerpané skladové zásoby toho nejvhodnějšího modelu frézy pro vás. V prodejnách Mountfield si nyní můžete vybrat z celé řady modelů sněhových fréz jak na čerstvý, tak na udusaný, zledovatělý i dlouho ležící sníh.

A jaká sněhová fréza je vhodná pro mě?

Se správným výběrem sněhové frézy vám pomohou prodejní specialisté. Před návštěvou prodejny se zamyslete, zda frézu využijete pro úklid čerstvého nebo udusaného, mokrého a zledovatělého sněhu. V současné době existuje na trhu několik modelů, se kterými jsou zákazníci nejvíce spokojeni.

Potřebujete-li odklízet terasy a krátké chodníčky pokryté čerstvým sněhem, zvládne je spolehlivě fréza jednostupňová. Vhodným typem je například benzínový model Powerlite. Potřebujete-li však odklízet udusaný, těžký, mokrý či zledovatělý sníh, navíc ze všech druhů povrchů, přemýšlejte o nákupu některého modelu z řady dvoustupňových fréz. Princip jejich činnosti je založen na dvou stupních. Ten první tvoří ocelový šnek vybavený pilovitými zuby. Jeho úkolem je sníh odkrojit, rozmělnit a dopravit do ventilátoru. Ten ho následně odhodí ven odhozovým komínem přesně do míst, kam potřebujete. Proto mluvíme o tzv. frézách dvoustupňových. Některé z modelů jsou navíc vybaveny vyhřívanými rukojeťmi, které oceníte při dlouhodobější práci v teplotách pod bodem mrazu. Pro práci ve večerních hodinách nebo během brzkého rána se hodí frézy vybavené světlometem. Obáváte-li se poškrábání povrchu, pořiďte si frézu s plazy z měkčeného materiálu, které frézovaný povrch spolehlivě ochrání.

Nejprodávanější dvoustupňovou frézou k rodinným domům je Sno-Tek 22 . Spolehlivě odklidí čerstvý, mokrý i udusaný sníh, navíc je její cena srovnatelná s cenami fréz jednostupňových. Hledáte-li stroj, který vás zbaví vysokých vrstev těžkého a zledovatělého sněhu zaměřte svou pozornost na Power Max 828 OXE. Svůj název nezískal pro nic za nic. Tento model je totiž speciálně zkonstruován pro činnost v těch nejtěžších a nejtvrdších sněhových podmínkách.

Modelem, který si zaslouží vaši pozornost, je dvoustupňová fréza AMP 24 . Její činnost zajišťuje akumulátor, proto se tento model odlišuje od ostatních neobvyklou tichostí při provozu. Tím je tento stroj skutečně jedinečný.

Všechny zmíněné modely i řadu dalších najdete v prodejnách Mountfield. Fréza vám zde bude předvedena a zdarma dovezena domů. Sedmiletá záruka na všechny modely je samozřejmostí. Nepříjemné nařizování ranního budíku o celou hodinu dříve i těžká práce s lopatou se může stát minulostí ze dne na den. Náš pohodový zimní spánek je důvodem, proč si šikovného pomocníka v podobě sněhové frézy pořídit.

Reklama

Výběr článků

Načítám