Hlavní obsah

Jak mít v bazénu stále teplou vodu? S tepelným čerpadlem!

Novinky, (ha)

Komerční článek - Řada lidí, kteří si pořídí bazén, ani netuší, že by se v něm mohli v příjemně teplé vodě koupat od května až do září. Přitom si stačí jen opatřit ohřev bazénové vody.

Článek

Velkou výhodu mají ti, kteří si bazén teprve pořizují. Například cenově zvýhodněné bazénové sady Azuro totiž mají ve výbavě kromě bazénu, pískové filtrace, schůdků a skimmeru i solární ohřev. Ten pomůže zadarmo zvýšit teplotu v bazénu až o 6°C, a to už je znát.

Co ale dělat v případě, když sluníčko nesvítí? Kdo si chce zajistit ještě lepší podmínky, pořizuje si tepelné čerpadlo, které odebírá teplo z okolního vzduchu a bez ohledu na počasí dokáže teplotu bazénové vody zvýšit až o 8°C. Důležité je poznamenat, že je velmi úsporné, protože například z topného výkonu 5 kW je více než 80% z okolního vzduchu zadarmo.

Jak solární ohřev, tak tepelné čerpadlo dokáží zvýšit teplotu bazénové vody o 6 °C (a více) a prodloužit tak koupací sezónu až na 6 měsíců. Tepelné čerpadlo ale navíc zaručuje stabilně teplou vodu i ve dnech, kdy je pod mrakem.foto: Mountfield

Pravdou ovšem je, že tato čerpadla nebyla nejlevnější. I když se podařilo vyvinout čerpadla, určená speciálně pro ohřev bazénové vody, a jejich cenu srazit až na necelých 40 tisíc korun, pořád to bylo dost. To ale změnil Mountfield, kterému se podařilo zajistit z evropských zdrojů na tato tepelná čerpadla ekologickou dotaci ve výši 33%. Při jejím čerpání tak lze u něj tepelné čerpadlo zakoupit již za 24 900 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám