Hlavní obsah

Co zahrádkáře potěší pod stromečkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vymýšlet každoročně vhodný vánoční dárek pro své blízké je - řekněme si otevřeně - docela fuška. Jsou-li ovšem rodiče, snachy, zeťové, děti či strýcové a tety zahrádkáři, máme to jednodušší.

Článek

Nějaká drobnost, která jim usnadní péči o záhony, stromy i květiny je určitě nadmíru potěší. „Dárky, které nějak souvisejí se zálibou, jsou obdarovanými lidmi ceněny nejvýše,“ souhlasí psycholog Jan Lýkař.

Tipů, co pod stromeček zahrádkáři pořídit, se nabízí mnoho. Nemusí to být zrovna sekačka (ale na druhou stranu proč ne), stačí třeba jen drobné a praktické řadí.

Například nůžky všeho druhu by měly být ve výbavě každého zahrádkáře.

Dalším tipem na dárek je praktické nářadí pro každodenní použití na každé zahradě. Díky promyšlenému systému uchycení lze připevnit na jedinou násadu široké spektrum nářadí, čímž ušetříte i cenné místo na uskladnění jednoúčelových pomůcek.

Zajímavým dárkem by mohl být i sypací vozík s nímž lze přesně dávkovat na ploše osiva i hnojiva a v zimě jej použít třeba na solení chodníku.

Mezi další drobnosti, které určitě potěší každého majitele zahrady, patří prvky určené pro zalévání a zavlažování.

To jsou všechno praktické a vítané dárky, které se vejdou do malého balíčku pod každý stromeček.

Reklama

Související články

Vybíráte zahradní nůžky?

Do ruky je vezmete nejméně stokrát ročně. Před nákupem si proto promyslete, co s nimi budete nejčastěji stříhat a dobře si je vyzkoušejte.

Na živý plot s plotostřihem

Živému plotu dodá krásu a svěžest pravidelné stříhání. S ručními nůžkami vystačíme jen na pár metrů. Mozolů nás však ušetří elektrický nebo akumulátorový...

Aby byl podzimní úklid hračkou

Zahrada, která nás celou sezonu těšila krásou i obdařovala plody, si na podzim zaslouží důkladnou přípravu na zimní odpočinek. Usnadnit vám podzimní práce jsou...

Výběr článků

Načítám