Hlavní obsah

V Plzni začala stavba Paláce Ehrlich architekta Bořka Šípka

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začíná stavba Paláce Ehrlich, nejluxusnějšího obytného domu v Plzni na nejatraktivnějším místě ve městě. To už se o rozvlněné budově z dílny renomovaného architekta Bořka Šípka, která má zaplnit proluku Šafaříkových sadů v centrálním sadovém okruhu, psalo několikrát. Teď už je to prý pravda.

Foto: Vizualizace archiv, Právo

Palác Ehrlich je zatím jen na obrázku, za čtrnáct měsíců ale už má zdobit Plzeň.

Článek

„Předali jsme staveniště vybrané stavební firmě, příští týden začnou vlastní práce,“ slíbil developer projektu Michal Štěpánek. „Hotovo by mělo být za čtrnáct měsíců,“ dodal Štěpánek. Pokud se tak skutečně stane, bude to více než dva roky po termínu. Původně se měli lidé začít stěhovat do nových exkluzivních bytů už v červnu 2010. Stavbu podle Štěpánka zdržely námitky lidí ze sousedního domu a také potíže s financováním. Obojí je však již zažehnané. „Už se nesmí stát, že by se projekt opět zastavil. To by nás ekonomicky zničilo,“ uvedl Štěpánek.

Po průtazích se zahájením stavby investor vrátil všechny vybrané zálohy. Už se ale údajně hlásí noví nebo staronoví zájemci. „Zhruba dvacet bytů je již rezervovaných. Mezi kupci jsou významné plzeňské osobnosti, které ale chtějí zůstat v anonymitě. Jde o známého umělce, sportovce a podnikatele,“ podotkl Štěpánek.

V osmipatrové stavbě, která vyjde investora na zhruba 180 miliónů korun, má být šestapadesát bytů. „Cena za metr se bude pohybovat od čtyřiceti do sedmdesáti tisíc korun,“ řekl Právu Štěpánek. Největší rezidenční prostory tak budou stát téměř dvacet miliónů, garsonky přes dva milióny. „Prodej bytů sice klesá, ale na lukrativních místech to stále ještě jde. A my nabízíme nejhezčí místo v Plzni,“ poznamenal Štěpánek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám