Hlavní obsah

Nenápadní pomocníci do šatníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S jarem přijde nezbytné třídění šatníku. Okoukané kousky zaneseme do bazaru či vyměníme s kamarádkami. Pusťme se při té příležitosti i do vylepšení samotného uspořádání šatníku. Mottem by měly být: přehlednost, snadný úklid a minimalismus.

Foto: Westwing

Šatna má dané rozměry a uspořádání. Pro přehlednost ji vybavíme boxy, organizéry, krabicemi i krabičkami, jež uschovají plesové psaníčko, sponu na šaty, hedvábný šátek i kravatu.

Článek

Znáte to, hledáte zběsile v šatníku, co na sebe, a přitom přeházíte všechny zásuvky. Nervy a čas si ušetříte, když budete mít systém ukládání pod kontrolou. Tedy když budete mít přesně určeno, kam který kousek oblečení patří, a zvolený systém pak budete také dodržovat. Díky tomu bude vše přehledně na svém místě.

Šatník rozčleňte na sezonní věci, podle typu oblečení a nezapomeňte na drobnosti v podobě doplňků, jako jsou šátky, šály, rukavice, spony, pásky.

Praktické je uspořádání věcí do plnovýsuvných zásuvek. Využijte ale i otevřené police, pečlivě poskládané prádlo je hned vidět.

Na drobnější kousky v páru, které se rádi zatoulají, patří boxy a krabice. A nezapomeňte se hojně vybavit ramínky. Oblečení se na nich nemačká, je hezky vidět a opět ho lze členit, a to podle materiálů.

Těžší kousky oblečení patří na dřevěná ramínka, tedy saka, bundy, zimní kabáty. V šatně zaberou nejvíce prostoru, ale jsou stabilní a na pohled krásná. Plastová ramínka jsou šikovná na trička, navíc je lze pojmout i hravě podle barev.

Plesové šaty patří na sametová ramínka, která je bezpečně „podrží“, takže nesklouznou do spodní části. A nakonec využijete i kovová, jež mají účelné klipy, s nimiž lze pohybovat a upravovat rozpětí podle velikosti sukní, kalhot.

Co ale s malými doplňky, jež neposedně „putují“ skříní a stále je hledáme? Myslíme tím šátky, kabelky, pásky, zdobné knoflíky, punčochy apod. I na ty jsou skvělé rozmanité boxy a organizéry. V zásuvce se nerozhází a jsou vždy tam, kam je uložíme.

Členění dle použití

  • Trička a tílka nejčastěji používaná ukládejte do výše hrudníku, svetry do police nad ně.
  • Do vyšších polic patří sezonní věci, které v průběhu roku obvykle nevyužijeme.
  • Do spodních částí uložte plastové průhledné či látkové krabice, do nichž je vidět. Nebo krabice označte štítkem, abyste rychle našli, co hledáte.
  • Plastové boxy s víkem ochrání drobné doplňky před prachem a navíc jsou i stohovatelné, takže minimální prostor využijete na maximum.

Organizéry usnadní vaření i úklid

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Organizéry oblečení, Věšáky, Úložné boxy

Reklama

Výběr článků

Načítám