Hlavní obsah

Moderní domácí spotřebiče šetří čas a sázejí na důmyslnost

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plýtvání energií, otisky na nerezovém povrchu nebo nepraktické myčce, ze které musíte nádobí ještě uklidit, to vše nás ještě loni na domácích spotřebičích trápilo. Dnes už jsou ale mnohem důmyslnější a ušetří ještě více našeho času. Pojďte se s námi podívat na nejnovější kousky, které aspirují na titul pomocník roku.

Článek

Oblibu si stále více získávají malí domácí pomocníci v nerezovém provedení. V minulosti ale byly značným problémem otisky prstů na spotřebičích. Dnes už je tento fakt minulostí.

Radostí a praktičností pro celou rodinu je i speciální úprava použitého nerezu, která zabraňuje vytváření nehezkých otisků prstů na povrchu spotřebičů.
Ondřej Macek, obchodní ředitel

Zlepšení zaznamenává i řada pečících trub, ty dnes mají trojité sklo ve dvířkách, o které se nespálí ani malí členové rodiny.

Zaujme i teleskopický systém elektrických trub, který umožňuje vysunout horký plech zcela mimo troubu. Výborným bezpečnostním prvkem je pak pojistka proti úniku plynu z plynových varných desek.

Superpomocníkem budoucnosti je nástěnná myčka

Odklízet umyté nádobí z myčky je často k zbláznění. Proto vznikl návrh Bifoliate, dvojitá nástěnná myčka, u níž stačí jen dát špinavé nádobí do jedné skříňky a čisté vyskládat do té vedlejší.

Úsporné indukční desky 

Indukční desky si získávají čím dále větší oblibu. Energie potřebná k ohřevu je předávána přímo do dna hrnce, což je velmi rychlé a úsporné. Litr vody se tak ohřeje rychleji než v rychlovarné konvici. Díky tomu si získávají větší oblibu než desky sklokeramické.

Novinkou jsou také pojistky proti úniku plynu u plynových sporáků. I když zhasne plamen, nic se nastane. Indukční desky zase zaznamenaly zlepšení v reakcích. Pokud z nich sejmete nádobu, ohřev se automaticky přeruší, aniž byste desku vypnuli.

Pračka, která maluje na vaše oděvy

Nápad, že si můžete zvolený motiv ihned vyfotit a okamžitě přenést jeho obraz na oblečení, je žhavou novinkou dneška. Tento pomocník nese jméno Colorful Washer a vypadá jako kámen velikosti dlaně, je vyrobený z bambusu a recyklovaného plastu. Pokud by se začal masově vyrábět, jistě by si získal přízeň mnoha milovnic módy.

Vyrábí a vysílá mikročástice, které ulpí na látce a změní tak nejen její vzor, povrch a vůni, ale dokonce ji i čistí.

Robotický čistič oken

Kulatý robotický umývač oken skrývá mikrovlákenný kotouč, který se při umývání otáčí.

Na okně se udrží díky přilnavým tlapkám. Funguje na solární energii a má zvláštní zařízení, díky kterému může měnit vzhled při mytí a splyne tak s prostředím.

Kuchyňská linka a okno v jednom

Vtěsnat troubu a myčku do malé garsonky je vždy problém. Nejnovější vynález Kitchen Windows je kuchyňskou linkou a oknem v jednom. Kitchen Window vypadá jako běžné průhledné okno, ale může se rozložit na vařič a dřez. Materiál, který se tváří jako obyčejné sklo, slouží jako varná deska.

Kitchen Windows nabízí několik variací s použitím nejrůznějších materiálů, aby ladilo v každém interiéru.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám