Hlavní obsah

Jarní veletrhy představují kamenné koberce, betonová svítidla i chlupaté sezení

Novinky, tnk

Letošní jarní veletrhy o bydlení, které se konají na výstavišti PVA Expo Praha v Letňanech, odhalují trendy aktuální sezóny. Těmi jsou nadčasové betonové doplňky, retro nábytek z posiloven, industriální důlní lampy, zahrady zařízené jako tělocvičny nebo kamenné koberce.

Foto: Novinky

Česká stylová sedátka Kooule mají během sezení aktivovat svaly pánevního dna.

Článek

For Habitat je český veletrh se zaměřením na bydlení, v rámci kterého probíhají i další veletrhy a akce. Na akci For Furniture se třeba představují interiérové trendy pro letošní rok. Výstavní plocha je rozdělena do čtyř sekcí s názvy Botanic, Romantic, Energetic a Opulent.

Jednotlivé části obsahují naaranžované plochy a velký vzorkovník sloužící jako inspirace pro ty, kdo by si chtěli zařídit interiér v jednotném stylu.

Foto: Novinky

Kamenná koberce od Piedry jsou vlastně litou podlahou s příměsí kamínků. Interiéru dodají přírodní vzhled.

Trendem letos bezpochyby bude spojení kovu, kamene a dřeva a inspirace severským designem a jeho jednoduchostí. Chybět nebudou ani energické barevné kontrasty a syté barvy, které jednoduchý a funkční interiér oživí a dodají mu na zajímavosti.

Ti, kdo si potrpí na honosnější interiéry, se mohou nechat inspirovat trendy barvami, kterými jsou královská modř a rubínová.

Foto: Novinky

Za pozornost stojí hravá svítidla od Jakuba Velínského.

Romantičtější jedinci se mohou nechat inspirovat paletou taupe, která fandí šedým tónům s jemným pastelovým akcentem.

V interiérech by každopádně neměla chybět zeleň, která je na veletrhu k vidění na rostlinných mechových obrazech, minimalistických stojanech na květiny nebo v nápaditých magnetických květináčích.

Foto: Novinky

Nápaditými kousky do zahrad jsou dřevěné kuželky od Garden parku. Zaujaly i dekorativní dřevěné houby.

Mladší generaci na veletrzích oslovuje výběrová sekce Design Shaker, která nabízí ke koupi práci českých i zahraničních značek a studií. V sekci Fresh space se objevuje mladá generace designérů, kteří ještě studují, nebo čerstvě tvoří pod vlastními značkami.

Foto: Novinky

Interiérová fontánka od Led-zahrady dokazuje, že fontánky nemusí být nutně jen kýčovité, ale mohou zapadnout i do moderních minimalistických interiérů.

Bližší kontakt s designéry interiérů a architekty je možný prostřednictvím sekce Field office, kde jsou k vidění i návrhy a realizace interiérů.

Na své si na veletrzích přijdou i milovníci retra, kteří se mohou nechat inspirovat ikonickými kousky českého designu.

Foto: Novinky

Kvalitní prvky ze starých tělocvičen se stávají žádaným retrem. V rámci projektu designbanka va veletrhu nechybí ani ikonické industriální židle.

Ti, kdo se zajímají o zahrady, mohou zavítat na veletrh For Garden, kde je k vidění třeba exteriérová sprcha s dřevěným obkladem, nabídka zahradních domků a ucelená paleta živých plotů. Zaujmou i posilovací stroje do exteriéru. Ti, kteří své bydlení teprve hledají, pak mohou zajít na výstavu nových projektů bydlení.

Foto: Novinky

Cvičební stroje do exteriéru od společnosti Huse jsou zajímavým tipem pro sportovně založené majitele zahrad.

Veletrhy jsou v Letňanech otevřeny od 10 do 18 hodin. Trvají do neděle 20. března, kdy je otvírací doba jen do 17 hodin. Plné vstupné vyjde na 150 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám