Hlavní obsah

Designové kousky z tělocvičen dodají interiéru na originálnosti

Novinky, tnk

Pokud nevíte, čím zpestřit interiér, a máte kladný vztah ke sportu, zkuste zvolit některé nábytkové kusy nebo doplňky z klasických československých tělocvičen. Kvalitní kůže a odolné dřevo jim dodávají nadčasový šmrnc a trendy retro nádech.

Foto: Nanovo

Společnost, která se zaměřuje na vyhledávání, renovaci a prodej kvalitního designu z druhé poloviny 20. století, uplatňuje v interiéru i kousky z tělocvičen.

Článek

Dominantou interiérů domácností mladých lidí se stále častěji stávají kousky průmyslového designu minulých let.

Kontrast retro industriálního nábytku i detailů inspirovaných československými tělocvičnami v moderním interiéru je rozhodně zajímavý a netradiční.

Foto: Kare, Minimall

V interiéru zabodujete i díky kvalitní lavici přezdívané kůň (Kare) nebo díky popelníkům vrstvených ve stylu tělocvičných beden i otvírači na zátky ve tvaru fotbálkové figurky.

Pokud chcete interiér jen zpestřit, volte jeden až dva prvky z tělocvičen. Vyhnete se tak tomu, že by váš byt nebo dům vypadal jako opravdová tělocvična.

Můžete uplatnit žebřiny, které se dají přetřít podle typu interiéru a poslouží i jako efektní věšák. Hodí se i lavičky pro sezení v obývacím pokoji nebo v jídelně, různé žebříky, kozy, koně a jako dekorace i bradla.

Foto: Nanovo

Jako efekní doplňky do interiéru s nádechem retra můžete volit starší lékárničky, hodiny nebo boxovací rukavice z kvalitní kůže.

V uměřenějších interiérech v městském stylu můžete využít i kožené žíněnky. Kvalitní starší kousky ze dřeva a kůže vypadají i po letech dobře. Právě u kůže patina není na škodu a interiéru dodá šmrnc a styl.

Pokud chcete, aby měl interiér retro nádech, volte co nejtypičtější kousky z někdejší československé výroby.

Foto: 30eurosmaxi, Eco Chic

Využít můžete i starého boxovacího pytle nebo zvolit nový ve stejném stylu. Efekně budou vypadat i industriální stolky z vozíků.

V případě, že doplňky z posiloven volíte, abyste mohli doma příležitostně cvičit, můžete zkusit zakomponovat i koberec, který imituje klasický fotbalový trávník.

Na stěny pak můžete zvolit polepy, které dodají interiéru na hravosti a pestrosti. K posezení se hodí velké sedací pytle ve tvaru fotbalových míčů.

Foto: Inkognito, The Bright Blue Pig

Do pokojů fanoušků fotbalu můžete na podlahu umístit i koberec ve tvaru trávníku a na stěny samolepy se siluetami hráčů.

Klasické kousky z tělocvičen nejlépe vyniknou v jednoduše zařízeném interiéru s klasickými světlými parketami. Ty připomenou podlahy v někdejších tělocvičnách a dokreslí retro dojem z interiéru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám