Hlavní obsah

Bungalovy jsou levná alternativa bydlení v přírodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší problém pro mladé lidi a rodiny s dětmi představuje bydlení. Skoro každý uvažuje o tom, jak bydlet co nejlevněji. Náš tip, jak si pořídit pěkné a levné bydlení, které dá vyniknout krajině okolo vašeho domu je bungalov.

Článek

Bungalov, neboli přízemní dům, který si můžete postavit na vašem pozemku je jednou z možností. Jeho cena se pohybuje zhruba od dvou miliónů výše a jeho nespornou předností je těsnější spojení s okolní přírodou, a také bezbariérový přístup do všech místností domu. Takové vlastnosti ocení zejména starší osoby nebo osoby na vozíčku.

.: Bungalov je jako stvořen pro milovníky přírody (Vekra). foto: Právo/archiv firem Rehau, Vekra, Aktos

Pravdou však zůstává, že u bungalovu se nepočítá se obýváním půdních prostor, neboť je tyto domy zpravidla nemají. Připomínají zahradní domy, altánky a tak pokud uvažujete, že byste svůj dům chtěli někdy v budoucnu zvětšit, tak to bude možné, ale spíše do šířky než do výšky. Počítejte s tím, až budete vybírat pozemek.

Bungalov se hodí pro mladé rodiny s dětmi

Takový "dům Kristýna" se řadí do kategorie menších domů, nicméně se svojí dispozicí 4+1 a užitnou plochou 63 m2 nabízí díky efektivnímu využití vnitřního prostoru dostatek pohodlí i mladé rodině s dětmi.

.: Dům Kristýna.foto: archiv Ekonomické stavby

Při stavbě jsou preferovány zejména přírodní materiály jakými jsou zdivo z cihel, dřevo, pálená střešní krytina a dřevoštěpkové desky. Hlavním stavebním materiálem je zpravidla dřevo. Bungalovy jsou oblíbeny zejména jako předměstská a příměstská zástavba.

.: Místnost volně navazuje na přírodu.foto: Právo/Václav Jirsa

Pokud jste milovníkem přírody a láká vás idea otevřeného prostoru, anebo si libujete v použití přírodnách materiálů, tak může být tím pravým domem pro vás právě bungalov. Jeho stavba není drahá a až jednou zestárnete, tak určitě uvítáte, že nebudete muset chodit do schodů a budete se moct těšit z krásy okolní krajiny.

Reklama

Související témata:

Související články

Pasivní dům - bydlet jde ekologicky i levně

Snad každý z nás sní o bydlení v příjemném a pohodlném domě. Potenciálního stavebníka dnes zajímá především energeticky nenáročný provoz domu po celý rok,...

Soutěž Dřevěný dům 2008 má svého vítěze

Bydlení ve dřevě se stává celosvětovým trendem, protože vychází vstříc modernímu bydlení, a také požadavkům na úsporné využívání obnovitelných zdrojů. Cílem...

Co zvážit při koupi bytu či rodinného domu

Trh bytů u nás prosperuje, prakticky vše, co se postaví, se v zápětí prodá. Obdobně je na tom i trh rodinných domů. V regionech plní rodinné domy funkci...

Výběr článků

Načítám