Hlavní obsah

Přestavba sídliště Rochlice vstoupila do druhé etapy

Právo, sil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Do druhé etapy vstoupila přestavba největšího libereckého sídliště Rochlice, kde Město Liberec společně s Technickými službami města Liberec (TSML) rozšířuje silnice a veřejné městské plochy. Druhá etapa má podle plánu skončit za rok. Právu to sdělil mluvčí TSML Michal Buzek.

Článek

"Obyvatelům sídliště příští rok v září celkem poskytneme dalších šest desítek nových parkovacích míst, jedenáct boxů na kontejnery domovního odpadu, ale také desítky metrů nových a opravených chodníků, opravíme stávající schodiště a jedno schodiště vybudujeme zcela nové," vyjmenoval Buzek.

Na řadu přijde rovněž městská zeleň, která se buď omladí, anebo vysadí znovu. Počítá se s výměnou veřejného osvětlení nebo přestavbou opěrných zdí. Přestože harmonogram prací počítá s podstatnou částí příští rok, pokračují práce už nyní při celoplošné opravě v Ježkově ulici a jejím okolí.

"Ještě v tomto roce upravíme odstavné plochy. Vznikne čtrnáct nových parkovacích míst. V této stavební fázi také vybudujeme tři nové kontejnerové boxy," uvedl Buzek. Celý projekt revitalizace rochlického sídliště začal před rokem a stavební práce jsou rozděleny do pěti etap. Hlavním důvodem byla skutečnost, že se sídliště potýká s nedostatkem parkovacích míst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám