Hlavní obsah

Pařížský byt Yvese Saint Laurenta je na prodej za 23 miliónů eur

Pařížský byt, v němž bydlel až do své smrti v červnu 2008 světoznámý módní návrhář Yves Saint Laurent a jeho dlouholetý životní a obchodní partner Pierre Bergé, je na prodej za 23 miliónů eur (přes 566 miliónů korun). Oznámila to nadace Pierra Bergého a Yvese Saint Laurenta, jejíž patronkou je francouzská první dáma a bývalá Saint Laurentova modelka Carla Bruniová-Sarkozyová.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Byt o rozloze 520 metrů čtverečních je v Babylonské ulici v sedmém městském obvodu francouzské metropole a patří k němu soukromá zahrada rozkládající se na 400 metrech čtverečních.

Yves Saint Laurent a obchodník Pierre Bergé tam žili od konce 70. let minulého století až do roku 2008, kdy Yves Saint Laurent ve věku 71 let zemřel. Oba byli vášnivými obdivovateli a sběrateli umění. Jejich byt byl zaplněn obrazy, sochami a nábytkem ve stylu art deco.

Foto: Philippe Wojazer/Files, Reuters

Yves Saint Laurent

Bergé se rozhodl po smrti partnera rozprodat sbírku, kterou dávali spolu dohromady po padesát let. Dražba děl umělců, jako byli Henri Matisse, Pablo Picasso nebo Piet Mondrian, vynesla loni v listopadu 342,5 miliónu eur (přes 8,88 miliardy korun).

Foto: Reuters

Předměty ze sbírky Yvese Saint Laurenta na pařížské aukci

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám