Hlavní obsah

Vyrobte si originální polštářek s aplikacemi

Právo, Miroslava Kubišová

Vyrobte si měkký polštářek a podhlavník z jemného, měkkého, hladkého a chladivého hedvábí (přírodního nebo umělého). Tyto efektní doplňky ušijeme s minimálními náklady ze tří barev hedvábného polyesteru. Zdobení tvoří kombinace barev s ručně našitými čtverci, ozdobenými korálky.

Foto: Miroslava Kubišová, Právo

Polštáře snadno a rychle.

Článek

Rady & tipy

  • K ušití podhlavníku a tří polštářků potřebujeme 0,5 metru přírodního nebo umělého hedbvábí (polyesteru) v šíři 140 cm od každé barvy.
  • Oboustranně lepicí vliselin a korálky jsou k dostání ve výtvarných potřebách (38 Kč/ 1 m). Po zažehlení po dobu 7 až 10 sekund žehličkou nastavenou na 120-140 °C lze látku s aplikací prát v teplotě do 40 °C.
  • Náplň do polštářků - polyesterové kuličky z měkké houně - dostaneme v obchodě s bytovým textilem. Pytel o váze 0,5 kg stojí 139 Kč a naplníme jím dva polštáře s podhlavníkem.
  • Při třepení okrajů látku položíme na stůl a přidržíme ji tak, aby třepené okraje byly vždy rovné. Nitky vytahujeme jednu po druhé.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak udržet čistou a zdravou domácnost

Úklid domácnosti považujeme za samozřejmost. Ale nejde jen o to, dát věci na správné místo, utřít prach, vytřít podlahy a zalít květiny. Kromě viditelné špíny...

Výběr článků

Načítám