Hlavní obsah

Útulná pražská bytovka Zuzany Belohorcové

Právo, Zdeněk Smíšek

Moderátorku Zuzanu Belohorcovou sice v televizi asi hned tak neuvidíme, ale z obrazovky si ji jistě pamatují mnozí diváci (a divačky). I když poslední dobou žije v Americe, i přesto si slovenská kráska s moravským manželem nedávno v Praze pořídili nový, menší byt.

Foto: Jan Handrejch, Právo

„Já mám přirozený vztah k designu a asi vím, co jak sladit - jestli si nefandím. A i když je to spíš manželův obor, tak jsme se vždy shodli a dohodli,“ říká Zuzana Belohorcová.

Článek

Rozrůstající se rodinka (v prosinci čekají druhé dítě) v Miami zapouští kořeny natolik, že jim nedělalo problém prodat tady rodinný dům a zařídit si pro návraty domů jen bytovku s terasou v novostavbě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pohled, od vstupu na terasu, do obývacího pokoje propojeného s kuchyní potvrzuje, že se zde sympaticky propojují moderní technologie s drobnými předměty pro radost i užitek.

Při všem cestování je pro Zuzku hlavním programem mateřství. „Přes léto jsme stihli navštívit naše rodiče a příbuzné na Slovensku i na Moravě. Hlavně si to užila Salmička a u babiček byla ráda. Naše rodina je docela babinec, ale možná to teď porušíme, protože další miminko by mohlo být chlapeček,“ usmívá se naše hostitelka, která si teprve zvyká na sotva několik týdnů zařízený byt.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Změna adresy i profese

„Vlastík se vrátil o pár týdnů dříve a vše tu, včetně interiéru, zařídil vlastně sám. I když jsme si před časem v Praze postavili dům podle vlastních představ, tak jsme ho prodali, protože prázdný by chátral. Má tři podlaží, a když jsem tam byla sama s malou, tak jsem se i bála a pořád kontrolovala, jestli je zamčeno. Je pravda, že kdybychom se nestěhovali na Floridu, tak bychom v domě (který si manžel sám vyprojektoval, a vlastně i postavil a vyšperkoval) se zahradou rádi zůstali. Ale v Americe si jednou určitě pořídíme jednopodlažní dům.“

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zuzana Belohorcová

Pražský byt tvoří jen ložnice, dětský pokoj a obývák propojený s kuchyňským koutem. A příjemné posezení u velkého stolu je i na terase. Kuchyňská linka poskytuje vše potřebné, včetně moderní techniky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Terasa je dalším bytovým prostorem.

„Bývali jsme spíš pár, který si na jídlo v týdnu zašel do restaurace. Až tak jsem moc nevařila – upřímně přiznávám. Změnilo se to, když se nám narodila malá. I v Americe teď vařím skoro každý den. Malá tam chodí do školky a moc jí to svědčí.“

Výzva a změna

Byt v moderním domě s oplocenou zahradou (a stáním pro auto hned u vchodu) poskytuje dokonalé zázemí.

„Některé věci jsme si přivezli z domu na Ladronce, jiné s námi putovaly. Známí si z nás dělali legraci, že jsme první, kdo do Ameriky cestuje s kontejnerem věcí, že to bývá spíš naopak.“ Manželé za velkou louži cestovali v minulých letech tak často, až si řekli, že by tam mohli zkusit žít.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kdo si hraje, nezlobí. Salma nábytek navíc v pokojíčku zatím nepotřebuje.

„Z plánovaných šesti měsíců jsme tam naposledy zůstali už devět, manželovi se v práci realitního makléře daří, a už jsme tam oslavili (i s mými rodiči) také Vánoce, krásné – česko-slovenské. Sníh, pravda, chyběl, ale byly hezké. V pokročilém stadiu těhotenství cestovat letadlem už nebudu, takže se chystám rodit na Floridě a slavit tam i další vánoční svátky,“ konstatuje Zuzana a dodává, že nebylo tak snadné se tu rozloučit s tím, co manžel jako podnikatel úspěšně vybudoval a provozoval – síť butiků a kavárnu na Malé Straně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

„První bydlení jsme si na Floridě pořídili už před třemi lety, to jsem byla v sedmém měsíci těhotenství. Když se Salmička (po tatínkovi Hájková, tedy Salma Hajek – pozn. aut.) narodila, řekli jsme si, že to tam vyzkoušíme nejen kvůli jejímu zdraví. Je tam opravdu příjemnější klima a chtěli jsme tu velkou výzvu vyslyšet. Vlastík kdysi studoval stavařinu, tak se vlastně k tomu vrátil a přestavba a prodej nemovitostí ho baví. V Miami žádnou krizi vidět není a daří se nám natolik, že jsem si také doplnila vzdělání a vedle studia angličtiny dokončila i – v Americe povinnou – školu pro realitní makléře.“

Foto: Jan Handrejch, Právo

Terasa nabízí možnost příjemného posezení.

Plány z třicátého patra

I když příští dva roky bude Zuzana opět na mateřské dovolené, má i pracovní plány. „Koupili jsme nebytový prostor, kde chceme otevřít realitní kancelář s další českou kamarádkou Martinou, která tam žije už přes deset let.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Parapet jako polička

Jediné, co mi v Miami chybí, je rodina. Rodiče za námi sice na tři měsíce v roce jezdí a já jsem ráda, že jim mohu poskytnout na zimu pobyt v lepším klimatu. Bydlíme tam přímo na South Beach, v mrakodrapu, kde je společenství vlastníků s dobrými vztahy, máme tam k dispozici dva parádní bazény, vířivky, v třicátém patře fitko a vůbec dobrý servis. Když jsem si cvičením dala postavičku po prvním porodu dohromady, přišlo další těhotenství. Jsem ráda, že se tak stalo a nemusím přemýšlet o nějakém plánování…“

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zátiší potěší.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám