Hlavní obsah

Slavný cyklista si oblíbil italský venkov. V moderní vile je spokojený

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spousta sluníčka a tepla přilákala do toskánského kraje mladého britského cyklistu Marka Cavendishe. Na italský venkov se přestěhoval s celou rodinou a jeho moderně zařízená vila, která stojí nedaleko Florencie, dýchá atmosférou klidu a pohody.

Foto: AD Design (11x)

Dostatek světla a tepla byl hlavním cílem při hledání domu v Toskánsku.

Článek

„Jsou zde perfektní podmínky pro celoroční trénink. Lidé zde cyklistiku milují, také je tu dobré jídlo a navíc – letiště ve Florencii a Pise jsou blízko. Jsem venku každý den tři až sedm hodin, takže dobré klima je pro mě skutečně důležité,“ vysvětluje třicetiletý Brit.

Foto: AD Design

Designéři osvěžili interiér spoustou zajímavých prvků.

Cyklista původní stavbu domu rozšířil, takže v současné podobě má jeho vila pět ložnic a pyšní se mnoha propracovanými detaily jasně ukazujícími, že si sportovec potrpí na soudobý design.

Foto: AD Design

Bílé skulpturální židle patří k prvkům, které si cyklista vyhlédl sám ještě před zařizováním vily.

„Spolupráce s designérskou firmou se mi vyplatila, věděli, co chci, a byli schopni zajistit všechny povrchové úpravy a materiály. Detaily, jako tvar židlí, nebo organicky vypadající stůl, jsem měl vybrané již dopředu,“ říká Cavendish.

Foto: AD Design

Třicetiletý cyklista za svou kariéru dokázal mj. vyhrát 25 etap na Tour de France a 15 na Giro de Italia.

Foto: AD Design

Designéři na mnoha místech vily zvolili místo otočných dveří posuvné.

Dům má dvě nadzemní a jedno podzemní podlaží. Suterén je vyhrazen sportu a relaxaci. Je v něm fitness a spa.

V přízemí je hlavní obytný prostor rodiny, zatímco k pětici ložnic se vystupuje po schodech do prvního patra. Tamtéž je prakticky umístěna i studovna.

Foto: AD Design

Britský cyklista Mark Cavendish ve svém italském domově.

V interiéru domova, v němž závodník specializující se na silniční cyklistiku žije se svou ženou Petou, synem Finnem a dcerkou Delilah, je kvůli světlu i navození pocitu vzdušnosti bohatě využita bílá barva. Tu designéři ze studia AD Design uplatnili nejen na stěnách, ale i na nábytku a dalších prvcích.

Nás zaujaly například již zmiňované bílé židle Her od firmy Casamania v kuchyni a bílá pohovka Cierrre v obývacím pokoji.

Foto: AD Design

Cyklistovi je moderní design vysloveně blízký.

Aby však interiér „nesvítil“ přespříliš, designéři jej na dobře promyšlených místech „přitlumují“ pomocí vhodně zvolených kontrapunktů v černé barvě.

Je to například výmalba zdí v koupelně v přízemí, části stěny s trofejemi anebo sedací souprava Barcelona Chair od Knollu před ní.

Foto: AD Design

Schodiště od zbytku prostoru odděluje panel z čirého skla.

V obytné části domu je všude položena třívrstvá dřevěná podlaha Quick-Step z tvrdého dřeva s dekorem imitujícím starý vzhled. Podlaha, která odráží zašlé časy, je plná popraskaných zářezů a suků, jejichž zásluhou hezky vynikají přirozené rysy dřeva. Jeho tónovaný světlý odstín navíc interiér příjemně protepluje.

Foto: AD Design

Hlavní ložnici dominuje tapeta přes celou stěnu s motivem holubičích křídel.

Foto: AD Design

Ústředním prvkem koupelny propojené s hlavní ložnicí je velká solitérní sněhobílá vana pro dva.

Ne všechny plány, které mladý cyklista na začátku zařizování vily měl, se ovšem podařilo splnit. Ustoupit musel hlavně nápad s obřím akváriem s mořskými rybami, jímž hodlal potěšit svou ženu, ale které by do konceptu obývacího pokoje dobře nezapadlo.

Tento prostor bylo potřeba naopak co nejvíce odlehčit, a tak k rozdělení jeho zón použil čirý skleněný panel. Stejným je pak od zbytku místnosti odděleno také schodiště.

Foto: AD Design

V celém obytném prostoru vily je položena podlaha v dekoru noblesního přírodního matného dubu.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám