Hlavní obsah

Jako malý zámek vypadá dům, který si pořídil bývalý pilot Formule 1 Jenson Button

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako zámeček postavený ve středomořském stylu vypadá sídlo, které si v kalifornském městě Agoura Hills pořídili bývalý pilot Formule 1 Jenson Button a jeho manželka, interiérová návrhářka Brittany Buttonová. Pár za dům utratil v přepočtu 148 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Jenson Button, bývalý pilot Formule 1, jenž ukončil závodní kariéru v roce 2017, koupil toto honosné sídlo v Kalifornii.

Článek

Dvojité schodiště, mezi jehož ramena je vsazena fontána, vede ke vstupu do honosného sídla s pískově žlutými fasádami, které otevírají úzká oblouková okna. Schodiště, terasy i balkony lemují balustrády zakončené sloupky, na nichž spočívají stylové kovové lucerny. Na první pohled je zřejmé, že bývalý pilot F1 Jenson Button si nepořizoval jen tak ledajakou rezidenci, ale malý zámeček jako z pohádky.

Rezidence je umístěna na pozemku o výměře přes sedm hektarů v uzavřené komunitě v pohoří Santa Monica. Od tepané vstupní brány (opět v zámeckém stylu) vede k sídlu dlouhá, částečně dlážděná cesta lemovaná z obou stran stromy.

Hlavní dům na pečlivě udržované zahradě doplňuje tenisový kurt a také bazén s vířivkou, jenž je zasazen do dlážděné terasy vedoucí až ke dvěma pergolám s posezením a vistáriemi. Na zahradě je i maličké golfové hřiště s dvojicí patovacích greenů a pískových bunkrů a dále hřiště na bocciu.

Vila, ve které žila a zemřela herečka Raquel Welchová, je na prodej

Jak bydlí VIP

Samotný dům má užitnou plochu 1200 čtverečních metrů. Host vstupuje do velkého foyer přesahujícího dvě podlaží, kde se ze stropu snáší lustr s křišťály. Z patra k němu sestupují dvě ramena schodiště, jež se dole spojují na společné podestě.

V přízemí je možné objevit velkou, plně vybavenou kuchyni se dvěma ostrůvky s mramorovými pracovními plochami a zařízenou v rustikálním stylu. Na ni navazuje snídaňový kout uspořádaný do kruhu.

Vedle kuchyně je pracovna s kamenným krbem a francouzskými dveřmi vedoucími na zahradu.

Hlavním kouzlem, které má jídelna určená pro formální příležitosti, je velká prosklená stěna umožňující výhled do zahrady. Velký obývací pokoj se pak pyšní robustním krbem obkládaným granitem a opět dvojicí francouzských dveří.

V domě, jsou dvě velká ložnicová apartmá, jedno v přízemí, druhé v patře. Kromě nich jsou pak v budově ještě další tři soukromé pokoje. Hlavní ložnici doplňuje velká, zrcadly obkládaná koupelna s dvojitým umyvadlem a vanou umístěnou u okna na vyvýšeném stupínku tak, aby z ní bylo hezky vidět do zahrady.

Stejně velkolepá jako celé sídlo je i domácí posilovna. Podlahy má z masivního dřeva, klenutý strop a vlastní saunu. Prostornou místnost doplňuje balkon s výhledem na hory.

Bývalého pilota Formule 1, který mj. jezdil za týmy Mc Laren, Renault nebo Honda a v roce 2009 se stal držitelem mistrovského titulu, jistě těší i rozlehlost garáže, do níž se pohodlně vejde pět vozů.

Jak upozorňuje web Realtor, jezdec a jeho žena dům koupili za 6,250 milionu dolarů (cca 148 milionů korun), což bylo o celý jeden milion dolarů (cca 24 milionů korun) méně, než byla původní požadovaná cena.

Elegance v bílé a šedé, tak vypadá dům, který nabídla k prodeji supermodelka Winnie Harlowová

Jak bydlí VIP

Reklama

Související témata:
Jenson Button

Související články

Výběr článků

Načítám