Hlavní obsah

Zrenovovaný Fiat Panda 4×4 je oslavou výročí italské ikony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nizozemské designérské studio odhalilo zrenovovanou a drobně upravenou pandu ke čtyřicátému výročí její terénní verze. Cit tvůrců pro detail je působivý.

Foto: Niels van Roij Design

Zrenovovaný Fiat Panda 4×4

Článek

Fiat Panda patří k italské kultuře stejně neodmyslitelně jako automobilky Ferrari či Lamborghini, a v červnu jeho proslulá verze 4×4 oslavila čtyřicátiny. Nizozemské designérské studio Niels van Roij Design tedy přichystalo připomínku v podobě krásně zrenovovaného a drobně upraveného kousku.

Vůz dostal název Picolo Lusso, česky „malá nádhera“, a nádherný opravdu je, pokud si ceníte citu pro detail. Bleděmodrá panda totiž nevypadá výrazně odlišná od originálu, jak by označení restomod napovídalo, ale v detailech je posunuta na moderní úroveň.

Čalounění interiéru v teplých barvách kombinuje jemnou kůži s látkou a na řadě míst je doplněné emblémem verze Sisley, na níž je vůz založen. Tato původně limitovaná verze, která se později stala trvalou součástí nabídky, měla ve výbavě například měřič náklonu, bílá kola, zahrádku na střeše, nádech na kapotě nebo ostřikovače světel.

Ne všechno se ale na tento restomod dostalo, navíc jsou lakované i nárazníky a zrcátka, prvky, které u původní pandy byly plastové. Moderním detailem jsou kromě kompletního lakování karoserie také čiré přední i boční blinkry.

Designérské studio však neplánuje výrobu takovýchto pand.

Giorgetto Giugiaro slaví 85. narozeniny, patří k nejuznávanějším automobilovým designérům

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám