Hlavní obsah

Z kompaktní třídy T už je také obytné Marco Polo. Mercedes nabídne odnímatelný modul pro kempování

Mercedes-Benz představil novou třídu T letos v dubnu a nyní slaví uvedení na trh přidáním obytné verze. Marco Polo třídy T zaujímá pozici základního obytného vozu značky, který je umístěn pod třídou V Marco Polo. Vozidlo si odbylo premiéru během víkendového Caravan Salonu 2022 v Düsseldorfu.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz T Marco Polo

Článek

Popularita obytných aut roste i v nejmenším dodávkovém segmentu. Po Volkswagenu Caddy California tak přijíždí i přímý konkurent ve formě Mercedesu T s balíčkem Marco Polo.

Marco Polo pro třídu T však zatím neznamená plně integrovaný obytný vůz, ale spíše obytný modul, který lze nainstalovat na již zakoupená vozidla. Mercedes vysvětluje, že ve druhé polovině příštího roku bude představen plně integrovaný karavan, který dále rozšíří produktovou řadu automobilky.

Test Volkswagenu Caddy California: Nejmenší bydlík příjemně překvapil

Testy

Modul Marco Polo je dodáván ve dvou verzích. Standardní balení obsahuje velkou plochu na spaní pro dvě osoby s matrací. Během cest zůstává rám s matrací v zavazadlovém prostoru a lze jej snadno vytáhnout dopředu, když je čas na kempování. Všechna okna jsou opatřena závěsy a nechybí ani větrací mřížka se síťkou proti hmyzu.

Alternativou je verze s vyklápěcí kuchyňskou linku. Součástí výbavy je dřez s dobře přístupnou 12litrovou nádrží na vodu, chladící box, plynový kartušový vařič. Nechybí ani dvě kempingové židle a také malý stolek pro dvě osoby. Stůl lze postavit buď venku, nebo jej namontovat za středovou konzolu třídy T.

Mercedes představuje třídu T, kangoo v prémiovém kabátě

AutoMoto

Pravděpodobně nejlepší na modulu Marco Polo je, že jej mohou snadno nainstalovat nebo odstranit dva lidé v několika krocích. Mercedes říká, že přeměna třídy T na mikrokaravan trvá jen pár minut. Balíček však zatím není k dispozici pro objednávky a automobilka říká, že zveřejní úplné podrobnosti o cenách blíže k uvedení na trh koncem tohoto roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám