Hlavní obsah

Výroba elektrického Jaguaru bude pozastavena kvůli nedostatku polských baterií

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pondělí příštího týdne bude minimálně na týden pozastavena produkce prvního elektrického Jaguaru, modleu I-Pace. Jako oficiální důvod automobilka uvádí nedostatek dodaných baterií, ovšem Britové se potýkají i s malým zájmem zákazníků.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Jaguar I-Pace

Článek

Produkce v rakouském Grazu, kde z linky sjíždí elektrický Jaguar I-Pace, bude minimálně na týden pozastavena. Uvedl to britský list Times. Externí výrobce Magna Steyr totiž údajně nedostává slíbené dodávky baterií z polského závodu společnosti LG.

S rostoucí výrobou plug-in hybridních a čistě elektrických vozů se automobilový průmysl skutečně potýká s nedostatkem baterií. I kvůli váznoucím dodávkám klíčových surovin včetně lithia či kobaltu si na nedostatek stěžují i ostatní evropští hráči.

Nová sedadla v Jaguarech budou simulovat chůzi

AutoMoto

Ovšem nedá se úplně říci, že by rakouský závod Jaguaru světové zásoby úplně vyčerpával. V roce 2019 zde vzniklo jen 18 tisíc vozů. Což může pro model s extrémními náklady na vývoj, které na sebe vzala relativně malá automobilka, znamenat velký problém.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám