Hlavní obsah

Výměna pneumatik má nový rychlostní rekord, padl v Německu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při nedělním závodě formule 1 na německém Hockenheimringu padl velmi zajímavý rekord. Ne v rychlosti jízdy ani času na kolo, ale přesto v oblasti, kde se nezřídka rozhodují závody - při zastávce v boxech.

Foto: Profimedia.cz

Max Verstappen při nedělním závodě na Hockenheimringu. Zkraje závodu bylo vážně mokro.

Článek

Takzvané pit stopy, tedy servisní zastávky v boxech, mají už řadu let trvání v jednotkách sekund. Když ale Max Verstappen ze stáje Red Bull-Honda přijel na Hockenheimringu pro nové pneumatiky, čas jeho zastávky byl rekordních 1,88 sekundy.

To není překlep, opravdu necelé dvě sekundy. Závod začal na mokru a když trať začala osychat, Verstappen se zastavil pro pneumatiky bez vzorku, určené na suchý povrch.

Tým Red Bull-Honda tak vylepšil svůj vlastní rekord s hodnotou 1,91 sekundy, který stanovila o čtrnáct dní dříve na okruhu Silverstone. Tehdy za volantem monopostu s rekordním časem výměny kol seděl Pierre Gasly.

Potvrzení nového rekordu se dostalo i od DHL Motorsports. Tato organizace uděluje ceny za nejrychlejší zastávku v boxech, aby ocenila týmovou práci mechaniků - a ta je při Verstappenově zastávce skutečně skvělá. Doporučujeme si video pustit zpomaleně.

Všimněte si také, že pod dvě sekundy se dostal i tým Williams a první desítka nejrychlejších zastávek z německé Velké ceny končí jen těsně nad dvěma a půl sekundami.

Reklama

Výběr článků

Načítám