Hlavní obsah

Volvo XC90: Jen mírné retuše

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská automobilka Volvo se rozhodla lehce poupravit SUV Volvo XC90. Modifikace se dotkly předních a zadních světel a zrcátek, protože na oblíbeném modelu nebylo moc co měnit.

Článek

Volvo XC90 je velmi oblíbený a oceňovaný vůz. Jeho kvalitní jízdní vlastnosti a vysoký luxus už přesvědčily mnoho zákazníků, že vyšší cena je akceptovatelná. Změnit zásadně něco tak povedeného tedy nejde. Designéři se proto zaměřili na drobné retuše.

Vpředu najdeme sice původní tvar světel, ale uvnitř se "strojovna" přemístila a přizpůsobila se instalaci bi-xenonových světlometů. Vzadu zase dlouhá zpětná světla dostala místo dvou kroužků elegantnější tvar "couvaček". Do zrcátek se přestěhovaly doplňkové směrové blikače. Lehkou změnou však prošla i středová konzole v interiéru.

Patrně nejdůležitější změnou je instalace nové zážehového agregátu. Vidlicový šestiválec o objemu 3,2 l se 173 kW nabízí výhodnější variantu benzinového motoru, než je osmiválec 4,4 l. Vůz se v této podobě objeví na výstavách až v druhé polovině tohoto roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Nové a bezstarostné Volvo C70

Když spojíte švédskou přesnost a preciznost s italským citem pro eleganci a krásu, vzejde vám z toho nové Volvo C70. Švédská automobilka při vývoji nového...

Volvo C30: konečně krátký Švéd

Švédské automobilce velmi dlouhou dobu chyběla řada, která by konkurovala Audi A3 či BMW 1. Ještě tento rok ale přijde na svět kompaktní hatchback Volvo C30...

Volvo S80: Velký, luxusní a moderní

Volvo S80 bude druhou novinkou, která se představí začátkem března na ženevském autosalonu. Severská automobilka tak halasně troubí k útoku na německé značky...

Výběr článků

Načítám