Hlavní obsah

V Monaku začne v lednu první ročník nového autosalonu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Monacké knížectví je - jak víte - miniaturní stát na středomořském pobřeží. Kdo zde někdy byl, ví, že město multimilionářů skrývá spoustu automobilových skvostů. V únoru se zde bude konat nová klasická výstava automobilů Monaco International Motor Show, která proběhne jen dva měsíce před exkluzivní akcí Top Marques Monaco.

Foto: SIAM

Plakát prvního ročníku autosalonu SIAM 2017

Článek

Monaco International Motor Show, nebo zkráceně SIAM se příští rok bude konat vůbec poprvé. Není to první autosalon na území Monaka, protože zde od roku 2014 probíhá podobná akce nazvaná Top Marques Monaco. Zajímavé u SIAM je, že jde o úplně první ročník, a to v době, kdy se automobilky od účasti na výstavách odklánějí. U těch prestižních to ale nehrozí, do takové Ženevy si málokdo dovolí nepřijet.

První ročník monacké autoshow se koná v únoru a trvá jenom čtyři dny - od čtvrtka 16. do neděle 19. února. Zajímavostí je, že se autosalon koná pod širým nebem hned na čtyřech místech Monackého knížectví, mezi kterými vás bude vozit elektrický autobus. Jde kupříkladu o Knížecí palác nebo slavné kasino.

Celodenní vstupenka (otevřeno mají od deseti do sedmi večer) přijde na patnáct euro, tedy orientačně čtyři sta korun. Organizátoři se již pochlubili jmény automobilek, které u nich budou v únoru vystavovat. Dle předpokladů jde vesměs o luxusní značky, počínaje Rolls-Roycem a konče třeba Bentley nebo McLarenem.

Lidové značky zastupuje Mitsubishi, Suzuki nebo Renault. Třešničkou na dortu pak bude třeba monopost formule Lewise Hamiltona nebo veterán od americké automobilky Packard z dvacátých let minulého století.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám