Hlavní obsah

Speciální edice Bugatti Veyron vznikla v jediném exempláři, stojí 43 miliónů korun

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bugatti na kalifornském Pebble Beach Concours d'Elegance představilo Veyron Grand Sport Vitesse SE. Speciální edice nepřináší z technického hlediska nic nového, je však vyvedena v unikátní barevné kombinaci.

Foto: Bugatti

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse SE (2012)

Článek

Bugatti sice tento model, který vznikl v jediném exempláři, nazvalo speciální edicí (SE), mnoho nového zde ale nenajdete. Popravdě jde pouze o jiné barevné provedení, které odkazuje na závodní vůz z roku 1928.

Jde o kombinaci světle modré v dolní části a bílé v horní (ta se objevuje i na kolech). Nyní představený veyron s cenovkou 43 miliónů korun dostal i hnědou kůži v interiéru, v ničem jiném se od modelu Veyron Grand Sport Vitesse neliší.

O pohon se opět stará impozantní osmilitrový šestnáctiválec se čtyřmi turbodmychadly a výkonem 1200 koní. Maximálka činí 410 km/h a 0-100 km/h zvládne veyron rychleji než většina supersportovních motorek - za 2,6 sekundy, 7,3 sekund stačí k rozjetí na 200 km/h. A mimochodem, točivý moment má hodnotu 1500 Nm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám