Hlavní obsah

Tesla předá své první tahače v prosinci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po letech vývoje a četných odkladech se tahač Tesla Semi chystá k prvním zákazníkům. První předání se uskuteční na akci konané 1. prosince. Kalifornská značka by zároveň měla prozradit finální technické specifikace.

Foto: Tesla

Tesla Semi Truck

Článek

Již 6. října letošního roku Elon Musk oznámil zahájení výroby Tesly Semi. Také dal jasně najevo, že první dodávky se uskuteční 1. prosince, ale nyní víme, že k předání dojde na speciální akci. Martin Viecha, vedoucí vztahů s investory v Tesle, událost potvrdil na Twitteru.

Očekává se, že Tesla poskytne bližší podrobnosti o tahači a jeho dostupných specifikacích. Automobilka ještě nezveřejnila konečnou cenu, dojezd nebo výbavy.

Dosud Musk hovořil o verzi s dlouhým dojezdem 805 kilometrů, později pak má dorazit i slabší verze s dojezdem 438 kilometrů.

Původně měl být elektrický tahač uveden už v roce 2019, protože světu se představil už o dva roky dříve.

Tahač Tesly se ukázal na veřejné silnici. Ne všichni jsou z něj ale nadšení

AutoMoto

Semi na trh pravděpodobně dorazí se čtyřmi elektromotory, z 0 na 100 km/h zrychlí s návěsem za 20 sekund a bez něj i za pět.

Tesla od představení neaktualizovala pořizovací cenu, poslední informace tak hovoří o 150 tisících dolarech, tedy v přepočtu přibližně 3,6 milionu korun. Tato suma ale vzhledem k situaci v roce 2022 nemusí být konečná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám