Hlavní obsah

Tesla chce v polovině příštího roku zahájit výrobu svého dosud nejlevnějšího elektromobilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka Tesla hodlá příští rok zahájit výrobu nového elektromobilu určeného pro masový trh za cenu kolem 25 tisíc dolarů, zhruba 570 tisíc korun. Agentuře Reuters to řekly zdroje obeznámené se situací. Tesla podle nich o záměru vyrábět nový vůz s označením Redwood informovala své dodavatele. Zdroje také uvedly, že automobilka plánuje výrobu zahájit v červnu 2025 a že objem výroby odhaduje na 10 tisíc vozů týdně.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Logo firmy Tesla

Článek

Šéf Tesly Elon Musk podle Reuters už delší dobu povzbuzuje naděje fanoušků a investorů, že Tesla nabídne cenově dostupné elektromobily založené na nové platformě. Takový vůz by se zařadil pod současný základ v podobě Modelu 3, který je na českém trhu k mání od 1 053 990 Kč.

Musk v květnu uvedl, že Tesla pracuje na dvou nových produktech s potenciálem pro kombinovaný prodej pět milionů vozidel ročně.

Elektromobil v nižší cenové hladině by americké firmě umožnil lépe konkurovat benzinovým vozům a levným elektromobilům, které vyrábí například čínská společnost BYD.

Automobilka BYD v loňském čtvrtém čtvrtletí vystřídala Teslu v čele globálního trhu s automobily s plně elektrickým pohonem. V prosinci společnost BYD oznámila, že postaví v Maďarsku svou první evropskou továrnu na osobní auta.

Tesla má továrnu na výrobu elektromobilů nedaleko Berlína. Musk na začátku listopadu uvedl, že Tesla bude v německém závodě vyrábět elektromobil za 25 tisíc eur (zhruba 620 tisíc Kč).

Nejprodávanějším automobilem v Evropě za rok 2023 se stala elektrická Tesla Model Y

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám