Hlavní obsah

Tchajwanský technologický gigant se pouští do elektromobility. Foxconn investuje miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Foxconn se chystá investovat asi 250 milionů dolarů, 5,4 miliardy korun, do dvou nových projektů ve Vietnamu, včetně výroby komponentů pro elektrická vozidla, uvedl největší světový výrobce smluvních elektronických zařízení a místní úřady.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tento krok potvrzuje globální plány společnosti Foxconn stát se předním hráčem v odvětví elektromobility poté, co se léta zaměřovala na montáž elektronických produktů pro Apple a další značky v odvětví spotřební elektroniky.

Tchajwanský gigant se prostřednictvím své jednotky Foxconn Singapore chystá investovat přibližně 250 milionů dolarů do průmyslového parku v severním Vietnamu, „zaměřujícího se na výrobu komponentů pro elektromobily, ovladačů a dalších produktů, které splňují budoucí vývojové potřeby“, uvedl v prohlášení pro agenturu Reuters.

Místní úřady potvrdily, že povolily novou investici Foxconnu. Největší část nových finančních prostředků, asi 200 milionů dolarů, půjde do továrny na výrobu nabíječek a komponentů pro elektromobily, jejíž výroba by měla být zahájena v lednu 2025 s pracovní silou 1200 lidí, uvedly úřady.

Stellantis se vrhá do výroby čipů, založil podnik s Foxconnem

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám