Hlavní obsah

Tady se vyrábí německé tesly aneb Průlet prvním evropským závodem Muskovy automobilky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dron efektně prolétl nový výrobní závod Tesly v braniborské obci Grünheide nedaleko Berlína. Otevřen byl 22. března.

Průlet německým výrobním závodem TeslyVideo: Tesla

 
Článek

Kalifornská značka se pochlubila netradičním pohledem do své první evropské továrny, kde vznikají elektromobily Model Y.

Video obsahuje spoustu akce během téměř tří minut a vše začíná na továrním parkovišti. Poté dron prolétá kolem stojících a pohybujících se vozidel, náhle několikrát mění směr, než vstoupí do hlavní budovy závodu sotva otevřenými posuvnými dveřmi.

Tesla u Berlína otevřela svůj první závod v Evropě

AutoMoto

K vidění je poté oblast, kde jsou díly uloženy a čekají na odvoz na montážní linku, s dronem se přesuneme do lisovací oblasti, kde létá kolem lisů a robotů.

Dron poté navštíví oblast, kde roboti připevňují a svařují díly karoserie, a následně i lakovnu. Nakonec vidíme, jak se vozy dostávají do oblasti, kde zaměstnanci montují vnější doplňky a vnitřní díly do crossoveru Model Y, následuje sektor finální kontroly.

Dron dokonce vstoupí do jednoho z vozidel, než vyrazí z tovární budovy, aby divákům nabídl letecký pohled na celé zařízení.

Tesla Model Y dorazil do Česka, ceny má odvážné

AutoMoto

Továrna, která nabídne práci 12 000 lidí, chce vyrábět až 500 000 vozů Model Y ročně. Továrna začala fungovat necelé dva roky po zahájení výstavby. Zakladatel Tesly Elon Musk, jenž v minulosti opakovaně zmiňoval problematickou byrokracii v Německu, původně zamýšlel výrobu zahájit už loni v červnu. Průtahy v získání konečného povolení ale jeho plány zkomplikovaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám