Hlavní obsah

SUV od McLarenu? Důležitý segment, říká nový šéf značky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídne McLaren SUV? Tato otázka byla v posledních letech pokládána opakovaně. Pod vedením bývalého generálního ředitele McLarenu Mikea Flewitta byla odpověď záporná. Nyní je za kormidlem Michael Leiters, který vyvíjel SUV pro Porsche i Ferrari. A jeho pohled na toto téma je odlišný.

Foto: McLaren

Michael Leiters, CEO McLarenu

Článek

V rozhovoru pro britský Autocar Leiters otevřeně přiznal, že miluje SUV, segment považuje za „atraktivní“ a stále rostoucí. Poznamenal však také, že SUV je uvnitř McLarenu stále spíše předmětem diskuse.

„Vyvinul jsem SUV ve Ferrari, vyvinul jsem SUV v Porsche, takže miluji SUV,“ řekl Leiters pro Autocar. „Je to opravdu důležitý trh. Co musíme jako McLaren chápat, je to‚ ,jak můžeme najít produkt, který je v souladu s naší DNA‘. Neměli bychom dělat jen klasické SUV.“

SUV jsou pro luxusní automobilky se závodními kořeny kasovním trhákem. Leitersův bývalý zaměstnavatel Porsche nadále zaznamenává obrovský úspěch u vozů SUV, přičemž prodeje cayenne a macan v roce 2021 daleko převyšují prodeje všech ostatních modelů dohromady.

Test: Porsche Macan GTS je SUV, které opravdu jezdí jako sportovní auto

Testy

Lamborghini právě oslavilo svůj nejlepší půlroční prodejní výkon vůbec, tažený urusem, který představoval více než 60 procent prodaných vozů. A samozřejmě je tu Ferrari, které se chystá uvést na trh své první SUV již za pár týdnů.

Reklama

Související témata:

Související články

Lamborghini prodalo už 20 tisíc SUV Urus

Očekávalo se mnohé, ale tak velký úspěch ne. Lamborghini po čtyřech letech na trhu s luxusním SUV Urus slaví 20 tisíc prodaných exemplářů. Jubilejní vůz ve...

McLaren, Aston Martin a Morgan mají nové šéfy

Někdejší šéfové výrobců italských supersportů pronikají do britských konkurenčních značek, může se zdát ze zpráv o změnách ve vrcholovém managementu značek...

Výběr článků

Načítám