Hlavní obsah

Subaru má rádio s rodičovskou cenzurou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně, jako je v televizích možnost zapnout rodičovský filtr, má i Subaru ve svém rádiu zabudovaný systém, který automaticky cenzuruje některé stanice na satelitním vysílání SiriusXM, jež vysílají pro děti závadný obsah.

Foto: Subaru

Rádio v Subaru Outback se satelitním HD příjmem

Článek

Předem upozorňujeme, že tohle není informace o evropských ergo českých vozech. U nás jsou vozy Subaru Outback (o kterých je zde řeč) vybaveny infotainmentem Subaru Starlink.

To v Americe, kde jsou rádia na poněkud vyšší úrovni, protože přijímají satelitně v HD kvalitě, mají u Subaru tuhle speciální funkci. Upozornil na ní Vince Patton v Automotive IT News, který objevil ve vlastním voze Subaru Outback, že pokaždé, když nastartuje, spustí se jiná stanice, než byla naladěná při vypnutí motoru. Jak to?

Trocha hledání, telefonování a nakonec zjistil, že Subaru automaticky při každém nastartování naladí stanici, která je vedená jako přijatelná i pro dětské publikum. Mluvčí značky Michael McHale uznal, že tahle funkce může někoho trochu rozzlobit, ale většina aut je používána jako rodinné vozy, a tam je tato funkce potřeba. Nejslabším na celém systému je to, že nejde vypnout.

Anketa

Co říkáte na rodičovskou cenzuru rádií v automobilu?
Už aby tu byla taky
2,9 %
Kdyby šla vypnout, tak ano
5,9 %
Výmysl k ničemu
79,8 %
Nikdy! Já budu rozhodovat o rádiu
11,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 307 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám