Hlavní obsah

Subaru Exiga: možná další Legacy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokijský autosalon bude mít hodně premiér konceptů. Všechny značky sem přinesou alespoň dva. Subaru není výjimkou, ale my vybrali to nejzajímavější - studii Exiga. Tohle sedmimístné kombi vypadá, jako by se chtělo podívat na svět i v sériové verzi a třeba i pod názvem Legacy.

Článek

Subaru Legacy má už dost odslouženo a plánuje se jeho generační obměna. A když se podíváme na koncept Subaru Exiga, nemůžeme než začít přemýšlet nad tím, jestli takhle podobně nemohla vypadat další generace tohoto oblíbeného vozu.

Exiga je sedmimístný automobil s tradiční technikou od Subaru. Pohání jej čtyřválcový dvoulitr s protiběžnými písty, točivý moment se pak přenáší na všechna kola pomocí Symetrical AWD. Velkou podobnost s modelem Legacy ukazují i rozměry vozu - délka karoserie je 4780 mm, rozvor náprav činí 2750 mm.

Automobil není žádným technologickým trhákem - jediné co stojí ještě za zmínku je speciální Candy Red Pearl lak a ohromné střešní okno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám