Hlavní obsah

Stellantis chystá italskou továrnu na výrobu velkých elektromobilů značek Maserati a Alfa Romeo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Stellantis oznámila plány na zahájení výroby elektrických vozidel založených na platformě STLA Large ve svém montážním závodě Cassino v Itálii. Modely, která se tam po nutné rekonstrukci budou vyrábět, ještě nebyly odhaleny, ale budou se prodávat pod značkami Alfa Romeo a Maserati.

Foto: Stellantis

Výroba v italské automobilce Cassino

Článek

Platforma STLA Large je jednou ze čtyř elektricky zaměřených architektur vozidel, které společnost Stellantis zavádí jako součást svých budoucích elektromobilních plánů. Závod Cassino je teprve druhým na světě, který vyrábí vozidla založená na těchto základech pro velké, luxusní vozy.

Navazuje na továrnu Stellantisu v kanadském Windsoru, kde automobilka v červnu 2022 potvrdila, že bude vyrábět elektromobily založené na této platformě po investici 3,6 miliardy amerických dolarů.

Ačkoli Stellantis nepotvrdil, jaké elektrické vozidlo se bude v kanadské továrně vyrábět, všeobecně se očekává, že půjde o sériovou verzi plně elektrického konceptu Dodge Charger Daytona SRT.

Závod Cassino v současnosti vyrábí vozy Alfa Romeo Giulia a Stelvio a také Maserati Grecale. Byl otevřen v roce 1972 a nachází se na jihu střední Itálie a v současné době může přímo na místě lisovat a pokovovat kov, lakovat vozidla a vyrábět plastové díly.

Od městských aut po pick-upy. Stellantis plánuje čtyři elektrické platformy

AutoMoto

„Továrna Cassino má bohatou historii inovací a technologií,“ řekl Carlos Tavares, generální ředitel Stellantisu.

„Vozidla, která navrhujeme na platformách STLA, přinesou revoluci do jízdního zážitku díky špičkovým funkcím a schopnostem, takže věříme kvalifikovaným pracovníkům a vedení závodu Stellantis, že zvládnou naše odvážné cíle v oblasti nákladů a kvality,“ dodal.

Řada detailů, jako je výkon, zůstává o platformě STLA Large neznámá, ale Stellantis tvrdí, že vozy na těchto základech budou schopny dojezdu na jedno nabití až 800 km.

Automobilka Dodge ukázala elektrickou budoucnost nadupaných amerických aut

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám