Hlavní obsah

Souložit na dálnici za jízdy není v Německu zakázáno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Souložit za jízdy na dálnici v rychlosti 100 kilometrů za hodinu není samo o sobě nezákonné. Rozhodl o tom soud v Kolíně nad Rýnem, ovšem s dodatkem, že pokud souložící řidič v takové situaci havaruje, nevyvázne z toho před tribunálem lacino.

Foto: Konto Bariéry

Patronkou projektu je i Jiřina Bohdalová

Článek

Kolínský soud musel totiž rozhodovat o případu 23letého muže, který za jízdy po dálnici souložil se stopařkou, která mu seděla na klíně zády proti směru jízdy. Přitom auto narazilo do dopravní značky a poškodilo ji. Řidič sice z místa nehody ujel i s nahou stopařkou, ale později byl vypátrán a dostal se před soud.

Jeho obrana, že soulož za jízdy není zakázána, mu vyšla. "Muž byl usvědčen pouze z útěku z místa nehody a dostal pokutu 600 eur," řekl agentuře Reuters mluvčí soudu Jürgen Mannebeck. Kromě toho musí hříšník zaplatit opravu dopravní značky v hodnotě 400 eur.

"Je to k nevíře, ale žádný zákon skutečně nezakazuje souložení řidiče za jízdy. Je to totiž situace, jakou si zákonodárci vůbec neuměli představit, proto ji do legislativy nezařadili," dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám