Hlavní obsah

Slavný úpravce chystá ostrý sporťák s roztomilým kukučem

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jméno Lister známe hlavně ve spojitosti s tuningem vozů Jaguar. Ale nejen to. Tahle firma chce postavit sporťák, který by byl moderním pojetím slavného předchůdce, který se honosil jménem Knobbly.

Foto: Lister 3x

Lister Knobbly

Článek

Lister nedávno zaujal především kvůli jménu Knobbly. Tahle firma se rozhodla, že postaví deset do detailu věrných kopií Jaguaru Knobbly z padesátých let, ve kterém jezdil Stirling Moss. A když do detailu, tak do naprostého detailu – od výrobních postupů až po použitý materiál a barvy.

Foto: Lister Motor Company

Lister Jaguar Knobbly Stirling Moss Edition

Jenže teď je tu nová zpráva a opět jméno Knobbly. Avšak tentokrát jde o nový vůz. Zcela nový i po designerské stránce, který se sice snaží navázat na ten historický, ale je to moderní sporťák se vším všudy. Vidět je karbonová karoserie, dva oblouky za sedadly, miniaturní větrný štítek…

Foto: Lister

Lister Knobbly

Samozřejmě nesmí chybět oblý tvar masky chladiče a kulaté světlomety, které dohromady vozu propůjčují jaksi roztomilý vzhled. Co je však za nimi, zatím nikdo neví. Může tam být prakticky cokoliv, ale vzhledem k příchylnosti ke značce Jaguar to asi bude mít právě původ tady. Pokud bychom si chtěli vsadit, pak by to byly osmiválce z modelu F-Type.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám