Hlavní obsah

Skutečný základ pro expediční auto: Iveco Daily 4x4

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli se chcete dostat autem tam, kam se jiná auta nedostanou, potřebujete pořádný teréňák. Jestli tam chcete ještě bydlet, pak potřebujete velký teréňák, kam si dáte třeba nástavbu karavanu. Doporučujeme Iveco Daily 4x4.

Foto: Iveco

Iveco Daily 4x4

Článek

Nedávno jsme vám představovali koncept expedičního camperu postaveného na bázi dodávky Fiat Ducato 4x4. Moc se vám to nelíbilo. Nevěřili byste, že by něco vyjel. [celá zpráva]

Takže právě vám je určen jiný vůz – Iveco Daily 4x4. Nová generace byla představena v italské Veroně na veletrhu Transpotec Logistic. Základem změn je zesílení podvozku, aby vydržel hodně. Opravdu hodně.

Jen se na něj podívejte. Extrémní světlá výška odhaluje tradiční žebřinový rám, ale s pořádně zesílenými rameny řízení, aby udržely i vysoké zatížení. Samozřejmostí jsou uzávěrky všech diferenciálů a terén hravě zvládne i díky možnosti nalezení vhodného převodového stupně – vpřed jich má 24. Pohon 4x4 zvládne přenést všechnu sílu klidně na jediné kolo, což je pro jízdu v terénu nedocenitelné.

Foto: Iveco

Iveco Daily 4x4

Auto je nabízeno ve verzi 3,5 a 5,5 tuny, s rozvory 3050 a 3400 mm. V nabídce je jak valník, tak i prázdný rám třeba právě pro osazení obytnou karoserií.

A aby auto nezůstalo někde zaseklé kvůli špatnému motoru, byl použit ten nejlepší – třílitrový držák F1C z dílny FPT. Splňuje Euro 6 a zkušenosti říkají, že jeden milión kilometrů s tímhle motorem není problém. Výkon 125 kW doplňuje točivý moment 400 N.m.

Auto je připravené nadstavby prakticky čehokoli, na co si vzpomenete. Vždyť auto je plánované hlavně pro záchranné sbory, lesníky, stavební energetické čety apod.

Anketa

Ohodnoťte Iveco Daily 4x4 známkou
1
86,9 %
2
5,1 %
3
1,6 %
4
1,6 %
5
4,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 572 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám