Hlavní obsah

Shelby SuperCars vyvíjí Tuataru, nejrychlejší sériový vůz světa

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká firma Shelby SuperCars (SSC) chce na trh dodat nejrychlejší produkční auto světa. Automobil ponese název Tuatara a bude jej pohánět motor s výkonem kolem 1350 koní.

Článek

Tuatara má být nejrychlejším produkčním autem na světě, neoficiálně se hovoří o rychlosti blízké 440 km/h. O pohon se stará sedmilitrový osmiválec dopovaný dvěma turbodmychadly, který dává výkon zhruba 1350 koní. Zajímavostí je, že kromě sedmistupňové samočinné převodovky bude k dispozici i sedmistupňový (!) manuál.

Další informace o použité technice zatím nejsou k dispozici. Mimochodem, podivný název automobilu – Tuatara - se čte „twu ta ra“ a jde o ještěrku z Nového Zélandu s nejrychleji rostoucí DNA na světě (patří mezi ohrožené druhy). Zatím nebylo uvedeno ani předběžné datum uvedení na trh. Americká firma SSC prodává už jeden model, supersportovní Ultimate Aero s výkonem 1287 koní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám