Hlavní obsah

Saab představí řadu 9-1 již příští rok

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Saab se podle posledních informací přece jen dostane do třídy kompaktních hatchbacků. Již příští rok by se měl objevit první koncept řady 9-1.

Foto: Saab, Novinky

Saab 9X

Článek

Finanční situace značky Saab není vůbec lichotivá. Její prodeje stále táhne především domácí trh a nově také USA. Za vstup na severoamerický trh si může Saab gratulovat, protože jinak už by byl na tom hodně špatně. Jenže všechno by se mělo změnit příchodem nového vozu, který by měl konkurovat Audi A3, BMW 1 nebo Volvo C30.

Bude se jednat o kompaktní hatchback, který však proti konkurenci nabídne opravdu neotřelý design. Takovou vůbec první ochutnávkou tohoto vozu a sondou do přání zákazníků byl koncept 9X, který by mohl mít se sériovým modelem dost společného.

Saab 9Xfoto: Novinky/Saab

První vozy však přijdou na trh však až v roce 2010, takže na opravdu finální podobu vozu si musíme ještě dlouho počkat. Vůz sice bude stát na platformě Delta, kterou používá třeba i Opel Astra, ale bude se muset doladit technika. Podle prvních informací by se totiž vůz měl představit i s hybridním motorem a dalšími velmi ekologickými prvky, jako jsou extrémně účinné spalovací motory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám