Hlavní obsah

Rolls-Royce uvedl další zakázkový model za stovky milionů. Droptail vznikne v pouhých čtyřech kusech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rolls-Royce odhalil své nejnovější mistrovské dílo, exkluzivní kabriolet Droptail. Vznikne jen ve čtyřech na zakázku vyrobených kusech. Vůz představený v Kalifornii je prvním ze čtyř odlišně tematicky ztvárněných droptailů, říká si La Rose Noire.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

Článek

I když je to v dnešní předpisy sešněrované době ohromně složité, automobilka Rolls-Royce se vrací ke svým kořenům, kdy byl na počátcích motorismu každý vůz originálem se svou zakázkovou karoserií. Po jediném sweptailu a třech kusech Boat Tailu značka z Goodwoodu tak nyní činí se čtyřmi kusy modelu Droptail. Zatím uvedla první exemplář.

La Rose Noire Droptail se inspiruje francouzskou růží známou jako Black Baccara, oblíbenou květinou matky utajované rodiny, která si jej objednala. Je natřený unikátním červeným povrchem, který byl navržen tak, aby ve stínu vypadal téměř jako černá, ale pod sluncem má perleťově červenou záři. Rolls-Royce vyrobil tento speciální lak kombinací dvou odstínů červené, které nazývá True Love a Mystery.

Na rozdíl od zmíněných vozů Rolls-Royce Sweptail a Boat Tail není droptail založen na stejné platformě Architecture of Luxury jako modely z „běžné“ nabídky značky, tedy Cullinan, Ghost a Phantom.

Místo toho má nový monokok vyrobený z oceli, hliníku a uhlíkových vláken. Ačkoli jsou základy nové, hnací ústrojí má podobu tradičního 6,75litrového dvanáctiválce s dvojitým přeplňováním, který poskytuje výkon 593 koní a točivý moment 840 Nm.

Jedinečný design exteriéru okamžitě odlišuje droptail od všech ostatních modelů Rolls-Royce. Příď je poměrně konvenční s velkou chromovanou mřížkou chladiče a tenkými LED světlomety s denním svícením.

Karoserie získává hladký a plynulý design po stranách, zužující se k zadní části se sadou zadních světel, která se nepodobá žádné jiné, kterou jsme od značky dosud viděli.

Rolls-Royce popisuje interiér jako „nejpozoruhodnější prvek“ vozu. Vytvořit dokonalost trvalo téměř dva roky a interiéru dominují komplexní umělecká díla, která představují výraz padajících okvětních plátků růží, individuálně vytvořených z 1603 kusů černé dřevěné dýhy.

Pět loňských nejkrásnějších vozů od zakázkové divize Rolls-Royce

AutoMoto

Sedadla jsou vyvedena v kombinaci červených tónů jako exteriér, zatímco uprostřed palubní desky se nachází zakázkové hodinky Audemars Piguet. Běžně Rolls-Royce výrobce palubních hodinek neudává, protože každý ze zákazníků může mít oblíbenou jinou značku, v tomto případě, kdy je klient jediný, jde však o výjimku.

Tento 43mm chronograf obsahuje červené počítadlo a červenou vnitřní lunetu. Zajímavostí je, že hodinky lze stisknutím tlačítka odejmout a nosit s popruhem.

Pokud by to nestačilo, rodina, která vůz objednala, si také objednala jedinečnou truhlu na šampaňské, která odpovídá stylu vozu. Lze ji otevřít stisknutím tlačítka a obsahuje ručně foukané křišťálové sklenice na šampaňské a servírovací tác.

Rolls-Royce neuvedl, kolik bude každý ze čtyř modelů Droptail stát, ale neoficiální odhady hovoří o částce kolem 25 milionů dolarů, tedy o více než půlmiliardě korun.

Nejdražší nové auto představeno ve druhém exempláři

AutoMoto

Test Rolls-Royce Cullinan Frozen Lakes: Ledové království

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám