Hlavní obsah

Roadster Bonning: na 400 kg tři kola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak to tak vypadá, tak tříkolky Peugeot 20Cup a Volkswagen GX3 spustily na světě další lavinu. Když už klasické sporťáky jsou nudné, prostě se jim zruší jedno zadní kolo a hned je o další zábavu postaráno. To si asi řekl i australský Bred Bonning, když připravoval svůj Roadster.

Článek

V australském Melbourne bude zanedlouho autosalón, který přivítá právě Roadster Bonning. Tato tříkolka není ale jen úlitbou moderní tříkolové konstrukci, ale také v sobě schovává ekologický pohon.

Motor je totiž upravený motocyklový agregát s výkonem 90 kW, který ovšem spaluje nejen benzín, ale pokud do něj natankujete třeba metylalkohol, tak ho "spolkne" také. Zajímavé je, že může ale pracovat i s vodíkem. Toto vozítko dokáže mít opravdu závodní charakter i přes celkem nízký výkon díky malé hmotnosti.

Roadster je totiž totálně odlehčen. Hliník je jak rámu tak i karoserii, chybí zde střecha, jedno kolo... Auto tedy váží všeho všudy 400 kg. I díky tomu automobil zvládne maximální rychlost 200 km/h. Zrychlení z 0 na 100 km/h zatím výrobce nezveřejnil.

Reklama

Související témata:

Související články

Kříženec auta a motorky - Peugeot 20Cup

Spojením automobilu a motocyklu vznikne tříkolka. Jednu takovou studii připravila pro nadcházející autosalón ve Frankfurtu nad Mohanem automobilka Peugeot....

Výběr článků

Načítám