Hlavní obsah

Vandalství na autosalonu se nevyplácí, přesvědčil se americký reportér

Na auta se lidem nesahá, mohli bychom slušněji parafrázovat filmového gangstera Vincenta Vegu z Pulp Fiction. Americký reportér Angel Cardenas jej zřejmě neviděl, protože se choval neuvěřitelně neurvale k autům vystaveným na autosalonu v Sacramentu.

Foto: Ford

Reportér se choval neurvale mimo jiné k několika historickým Fordům Thunderbird. Na ilustračním snímku kousek z roku 1956

Článek

Americký reportér Angel Cardenas pro lokální televizi v kalifornském Sacramentu zpravoval o autosalonu, který proběhl o uplynulém víkendu. Na tom by ještě nebylo nic zvláštního, kdyby se při tom nechoval k autům krajně nezodpovědně, ba dokonce hulvátsky. Neuniklo to pozornosti Adama Hooligana Copelanda, který Cardenasovo chování v neděli 20. října sdílel na Facebooku.

Čtyřminutové video ukazuje, jak reportérovi zcela chybí jakákoliv úcta k vystaveným vozům, ať to jsou veterány, či nová auta. „Není tu nikdo, kromě koordinátora médií, akce začíná až později, (...) není tu nikdo, kdo by mi řekl, do kterého auta nesmím, protože na některá se nesmí sahat, takže na to půjdu zostra,” říká do živého televizního přenosu.

Okamžik nato ho vidíme vyskočit na záď žlutého Fordu Thunderbird. A když pak nastupuje do jiného, růžového Fordu Thunderbird, dokonce dveřmi sekne do auta stojícího vedle. Dost pravděpodobně zrovna tohle neudělal schválně, soudě dle jeho reakce, ale přesto - měl být výrazně opatrnější.

To není všechno, bohužel. Později se přesouvá k novým autům, a třebaže vidí a jednoznačně bere na vědomí ceduli o tom, že se na výstavní plošiny nesmí, podleze zábradlí u nového Fordu Explorer a vyskočí na jeho kapotu, čímž ji poškodí. Tehdy si ho konečně někdo všímá a okřikne ho.

O den později organizátoři sacramentského autosalonu na Facebooku sdíleli krátkou zprávu, že Calderas byl za své chování na hodinu propuštěn a lokální televizní stanice se omluvila. O náhradě škody nemáme zprávy.

Reklama

Výběr článků

Načítám