Hlavní obsah

Replika závodní Yamahy R1 je levnější než standardní verze

Novinky, Petr Kološ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský prodejce a úpravce motorek George White vyrobí několik replik stroje, na kterém pojede aktuální hvězda MotoGP Jorge Lorenzo v pátek 11. června legendární Tourist Tropy na ostrově Man. Výjimečná je cena. Má být nižší (cca o 60 000 korun), než je u standardní verze.

Článek

Zatímco běžná R1 vyjde v Británii na 12 499 liber (cca 390 000 korun, oficiální cena v ČR je 399 990 korun), edice R1 Jorge Lorenzo TT bude překvapivě levnější – za 10 999 liber (cca 340 000 Kč).

Poněkud překvapivé je, že design stroje pro tuto příležitost nenavrhl žádný z profesionálů, ale čtenář magazínu MCN. Známé noviny totiž vypsaly k této příležitosti soutěž. Organizátory pak nejvíc zaujal návrh Londýňana Johna Hollanda: “Nechal jsem se inspirovat Jorgeho spartánským stylem na helmě. Říkal jsem si, že by se to skvěle hodilo i na jeho R, myslím, že to dokonale vystihuje jeho styl jízdy,” řekl překvapený Holland, když mu sdělili, že se svým návrhem právě vyhrál designérskou soutěž.

Proti sériové Yamaze R1 se replika od George Whita liší jen barevnými doplňky a výfukem Akrapovič. Kolik bude vyrobeno kusů, nejspíš záleží především na zájmu kupujících, úpravce v tomto směru žádné prohlášení nevydal.

Pokud jste fandové supersportů, asi máte právě brouka v hlavě. Ušetřit 60 000 Kč a ještě dostat laděný výfuk a stylovou kapotáž, to se jen tak nevidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám