Hlavní obsah

Renault má již 50 tisíc zájemců o retro hatchback

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malý elektromobil Renault 5 se sice ještě neprodává, ale automobilka se už pochlubila poměrně početnou skupinou zájemců na čekací listině.

Foto: Renault

Renault 5

Článek

Renault 5 E-Tech, představený koncem minulého měsíce na ženevském autosalonu, vzbudil rozruch svým retro designem, nevšedními detaily (jako je držák na bagetu) i zajímavou cenovkou, která by se měla pohybovat pod hranicí 25 000 eur (asi 634 000 korun). A lidem se evidentně trefil do vkusu.

Fabrice Cambolive, výkonný ředitel značky Renault, totiž v rozhovoru pro Auto News oznámil, že značka již eviduje 50 000 zájemců na čekací listině.

„Objednávky otevřeme v květnu a auta začneme dodávat v září nebo říjnu. Problémem není zjistit, zda máme zákazníky - výzvou je hladký náběh výroby a schopnost doručit vozy prvním zákazníkům do října,“ uvedl Cambolive.

Šéf značky také dodal, že od modelu Renault 5 E-Tech automobilka očekává řadu nových zákazníků. Na nový model by navíc mohli přesedlat i současní uživatelé Renaultu Zoe, což byl první malý městský elektromobil značky.

Připomeňme, že Renault 5 E-Tech stojí na elektrické platformě AmpR Small, na délku měří 3,92 metru a na šířku 1,77 metru. Poháněna jsou vždy přední kola, přičemž zákazníci si mohou zvolit ze dvou baterií (40 kWh / 52 kWh) a tří elektromotorů (95 k, 120 k a 150 k). Dojezd s větší baterií by se měl pohybovat kolem 400 km.

Držák na bagetu či vlajka na voliči. Pět nezvyklých detailů nového Renaultu 5

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám